Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιμένουν εμφάνιση του Ασάνζ σε βρετανικό δικαστήριο.

07.12.2010 | 07:04
 Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα πρέπει να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

   

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον. 

    Ο συνήγορος του Ασάνζ Μαρκ Στέφενς δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Guardian. "Προς το παρόν δεν έχω καταλήξει σε καμιά συμφωνία με την αστυνομία", δήλωσε. 

   

Ο Στέφενς τόνισε χθες Δευτέρα ότι έχει επαφές με την βρετανική αστυνομία για να κανονίσει μια συνάντηση με τον πελάτη του, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται στην Βρετανία. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα, αν ο Ασάνζ συλληφθεί και παραδοθεί στην σουηδική αστυνομία, έκδοσής του στις ΗΠΑ. 

   

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με διώξεις τον Ασάνζ μετά την σταδιακή δημοσιοποίηση από το WikiLeaks 250.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

    Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία έλαβε χθες νέο ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της Σουηδίας κατά του Ασάνζ για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στην διατύπωσή του. 

    Τέλος, η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω "λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του". Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται "για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks". 

   
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ