Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πέθανε η τελευταία απόγονος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δείτε ποια ήταν σε βίντεο

03.04.2012 | 11:17
   Η Φατμά Νεζλισάχ Οσμάνογλου Σουλτάν ήταν πριγκίπισα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πριγκίπισα της Αιγύπτου, αλλά και η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας. Πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, στην Κωνσταντινούπολη, την πρώην πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου και θα ταφεί.


    Ηταν εγγονή του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μεχμέντ VI, που κυβέρνησε από το 1918 μέχρι το 1922. Ο Σουλτάνος ήταν γνωστός και με το όνομα Βαχντετίν. Η εγγονή του Νεζλιζάχ γεννήθηκε το 1921 και ήταν η τελευταία απόγονος της δυναστείας.

    Μετά τον θάνατο το 2009 του Ερτουγκρούλ Οσμάν Οσμάνογλου, τελευταίου διαδόχου του οθωμανικού θρόνου, είχε λάβει τον τίτλο της "τελευταίας απογόνου της οικογένειας Οσμανογκουλαρί", της οθωμανικής δυναστείας.    Το οθωμανικό σουλτανάτο καταργήθηκε το 1922 και το 1923 ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία από του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.    Τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας εξορίσθηκαν το 1924 και δεν πήραν την άδεια να επιστρέψουν στην Τουρκία παρά τη δεκαετία του '50 οι γυναίκες και το 1974 οι άνδρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ