Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιέσεις για πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν.

17.04.2012 | 08:56

 

Ούτε βήμα πίσω, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Η Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, διαμήνυσε από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας ότι η χώρα θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις και να ασκεί πιέσεις στο Ιράν, το διάστημα κατά το οποίο η Τεχεράνη εξετάζει τη στάση της, ενόψει του επόμενου γύρου των συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Στην Ουάσιγκτον, μέλη του Κογκρέσου ασκούν πιέσεις όπως επιβληθούν και άλλες κυρώσεις σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με το επιχείρημα ότι οι συνομιλίες που ξανάρχισαν το Σαββατοκύριακο δεν σταματούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Μαρκ Κερκ, δήλωσε πως «οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εκλάβουν εσφαλμένα τον θετικό διπλωματικό διάλογο ως συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναγκάσει μερικούς από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν, όπως η Ιαπωνία, να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, ενώ και άλλες χώρες σπεύδουν να μειώσουν σημαντικά τις εισαγωγές αργού από το Ιράν προτού εκπνεύσει η προθεσμία στα μέσα της χρονιάς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ