Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πνίγονται στο αίμα με άρματα μάχης οι διαδηλώσεις στη Συρία.

25.04.2011 | 16:42


Η κυβέρνηση Ομπάμα σκέπτεται την επιβολή "στοχευμένων κυρώσεων" εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε απόκριση για τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, ανέφερε  ο Λευκός Οίκος.

"Η ωμή βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση της Συρίας εναντίον του λαού της είναι απολύτως άθλια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν ένα εύρος πιθανών επιλογών πολιτικής, περιλαμβανομένων στοχευμένων κυρώσεων προκειμένου να αποκριθούν στην καταστολή και να καταστήσουν σαφές πως αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη."

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ένα πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και μια απαγόρευση στις επιχειρηματικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ.
Η Συρία έκλεισε τα σύνορά της με την Ιορδανία, δήλωσε ο ιορδανός υπουργός Πληροφοριών Τάχερ Αντουάν, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία αυτή που είχε γίνει γνωστή νωρίτερα σήμερα από αξιωματούχους. 

   

"Η Συρία έκλεισε τα σύνορά της με την Ιορδανία. Η συριακή απόφαση συνδέεται με την εσωτερική κατάσταση στη Συρία", προσέθεσε ο Αντουάν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το επίσημο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

    "

Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σύντομα στο φυσιολογικό", προσθεσε.

   

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν  το πρωί στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, στην οποία έχουν εισβάλει εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας με άρματα μάχης για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης κατά του συριακού καθεστώτος που ξεκίνησε στην πόλη αυτή πριν από έξι εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

   

Οι συριακές αρχές επέλεξαν τη "στρατιωτική λύση" για να καταστείλουν το κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

   

"Είναι σαφές ότι οι συριακές αρχές πήραν την απόφαση για μια στρατιωτική λύση και μια λύση των δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μερικές ώρες πριν να αρχίσει η μαζική επέμβαση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως στην Ντεράα.

   

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος περί ρύθμισης των διαδηλώσεων, με τον οποίο θεσπίζονται κανόνες για τις διαδηλώσεις, τον οποίο επικύρωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ "εξυπηρέτησε" στην καταστολή των διαδηλώσεων.

   

Βάσει του νέου νόμου, οι διαδηλωτές θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την πραγματοποίησή τους.

   

Επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας γίνονται σήμερα, σύμφωνα με άλλους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και στη Ντούμα, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της συριακής πρωτεύουσας, και στην αλ Μουανταμίγεχ, στα προάστια της Δαμασκού.

   

Παράλληλα άλλος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι έχει την ίδια άποψη με τον Αμπντέλ Ραχμάν. "Φαίνεται ότι το κράτος επέλεξε τη στρατιωτική λύση για να δώσει τέλος στις διαδηλώσεις" στη χώρα, σημείωσε.

   

Την ίδια στιγμή η εξέχουσα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σουχέιρ Ατάσι καταδίκασε "τη βάρβαρη επίθεση που γίνεται κατά του συριακού λαού".
Tags: ΣΥΡΙΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ