Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια βλήματα θέλουν να μας πουλήσουν οι ΗΠΑ.

02.07.2011 | 16:20
Το Ισραήλ θέλει να μας πουλήσει τα βλήματα SPICE, αλλά υπάρχουν και ανταγωνιστές. Προχθές άνθρπωποι της Boeing πήγαν στο ΓΕΑ και έκαναν ενημέρωση για τα δικά τους “προϊόντα”.

Η ΠΑ θέλει να εξοπλιστεί με βλήματα stand off range κι αυτό γιατί η συνεχής εξέλιξη τών βλημάτων Εδάφους-Αέρος, καθιστά σχεδόν απαγορευτική, την προσέγγιση αεροσκαφών σε στόχους με σύγχρονη πυραυλική προστασία. Η απάντηση στό πρόβλημα έρχεται μέ τήν εξέλιξη έξυπνων οπλων Αέρος-Εδάφους  ακριβείας, πού εξαπολύονται από μεγάλες αποστάσεις,Stand Off Range, έξω από το βεληνεκές τών οπλων προστασίας του στόχου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν  οι Small Diameter Bombs(SDBs) καί JDAM-ERs(Extended Range), πού παρουσιάστηκαν στό ΓΕΑ. Και τα δύο όπλα, κατευθύνονται μέ συνδιασμό GPS-INS, μετά τήν άφεση ανοίγουν πτέρυγες και κυριολεκτικά «πετούν» προς τον στόχο. 

Ανάλογα τού ύψους άφεσης καί ταχύτητας τού αφους φορέα, η απόσταση άφεσης απο τον στόχο κυμαίνεται από τα 36 χιλιόμετρα εως 110.

Ολες οι εταιρείες ισχυρίζονται οτι φτιάχνουν υπερόπλα. Αυτό πού μετράει είναι που εχουν δοκιμαστεί καί ποιο είναι το κόστος.

Καί τα δυο οπλα που παρουσιάστηκαν, σύμφωνα με τους αμερικανούς,εχουν ακρίβεια κάτω τών 2 μέτρων, μέ δοκιμασμένη ικανότητα GPS  Anti Jam,καί το κυριότερο λένε ότι , είναι φθηνά. Τό ΚΙΤ συστήματος κατεύθυνσης και πτερύγων, λέγεται ότι δέν ξεπερνάει τα 40000 ευρώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SPICE ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ