Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια είναι τα πιο συγκλονιστικά τηλεοπτικά πλάνα από πόλεμο;Δείτε το βίντεο

04.12.2011 | 00:58

Στο δεκάλεπτο βίντεο, του ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη "Πεθαίνοντας για την αλήθεια" θα δείτε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά πλάνα που έχουν τραβηχτεί σε πολεμικά μέτωπα,με πιο γνωστά την εν ψυχρώ εκτέλεση με σφαίρα στο κεφάλι ενός Βιετναμέζου και το μικρό κορίτσι που τρέχει κυνηγημένο από τις ναπάλμ στο πόλεμο του Βιετνάμ.
Θυμηθήκαμε το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ λόγω της εκδήλωσης που  διοργανώνουν οι ευρωβουλευτές Χρυσούλα Παλιαδέλη, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Χατζημαρκάκης αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα ASP 5G2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής.

Το “Shooting vs Shooting Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» αναφέρεται στην αέναη σύγκρουση ανάμεσα στην ενημέρωση και στην προπαγάνδα ,στους θανάτους των δημοσιογράφων στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν στην κοινή γνώμη την πραγματικότητα του πολέμου στο Ιράκ και στο καθεστώς της ατιμωρησίας των ενόχων.

Η έρευνα και τα γυρίσματα κράτησαν τρία χρόνια και έγιναν στο Ιράκ και σε άλλες εννέα χώρες.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη έγινε δεκτή με πολύ θετικές κριτικές στην Ελλάδα, και έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 4 βραβεία και 2 τιμητικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ