Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια ήταν η σχέση του Χίτλερ με το Ισλάμ; Βίντεο

15.01.2012 | 00:59Υπήρχε σχέση του Χίλτερ με το Ισλάμ; Αν και σήμερα ισραηλινοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιες επαφές που είχε το καθεστώς Χίτλερ -αλλά και ο ίδιος- με εκπροσώπους του Ισλάμ την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου,γενικεύοντας το θέμα και βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι, φαίνεται ότι υπήρχε ζήτημα.
Το 1941,ο μουφτής Haj Amin al-Husseini διέφυγε στη Γερμανία και συναντήθηκε με τον Αδόλφο Χίτλερ, τον Χάινριχ Χίμλερ, τον Χ.Β Ρίμπεντροπ και άλλα ηγετικά στελέχη των ναζί. Ήθελε να τους πείσει να εντείνουν τις διώξεις εναντίον των Εβραίων.

Ο Μουφτής έδωσε στον Χίτλερ 15 διαφορετικά σχέδια δηλώσεων που ήθελε τη Γερμανία και την Ιταλία να κάνουν σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Το ένα καλούσε τις δύο χώρες να δηλώσουν την έλλειψη κάθε νομιμότητας εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.

Τον Νοέμβριο του 1941, ο Μουφτής συναντήθηκε με τον Χίτλερ, ο οποίος του είπε ότι οι Εβραίοι είναι πάνω απ 'όλα τον εχθροί του. Απέρριψε τις αιτήσεις του Μουφτή για μια δήλωση , λέγοντάς του ο χρόνος δεν ήταν σωστός. Ο Μουφτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Χίτλερ για τη συμπάθεια που είχε για τον αραβικό και την παλαιστινιακή υπόθεση.

Το 1945, η Γιουγκοσλαβία προσπάθησε να κατηγορήσει τον Μουφτή ως εγκληματία πολέμου για το ρόλο του στη στρατολόγηση 20.000 μουσουλμάνων εθελοντών για τα Ες-Ες, που συμμετείχαν σε δολοφονίες Εβραίων στην Κροατία και την Ουγγαρία. Δραπέτευσε από το 1946, ωστόσο, και συνέχισε τον αγώνα του εναντίον των Εβραίων από το Κάιρο και αργότερα από τη Βηρυτό. Πέθανε το 1974.

Στο βίντεο μιλούν για την υπόθεση του μουφτή και του Χίτλερ, πανεπιστημιακοί καθηγητές και ιστορικοί.Υπάρχουν επίσης τα πλάνα του μουφτή από τη συνάντησή του με τον Χίτλερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ