Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Ποινές υπάρχουν πολλές...

11.10.2010 | 20:24
 
Στο στρατό υπάρχουν και ποινές,οι οποίες χωρίζονται σε κατηγορίες. Φυλακή,κράτηση,στέρηση εξόδου κ.λ.π. Σ΄ άλλα στρατόπεδα πέφτουν βροχή οι ποινές και σ΄ άλλα όχι. Είναι όχι τόσο θέμα τύχης,αλλά θέμα διοικητή. Άλλοι θέλουν να το παίζουν «αμάσητοι» στραταίοι κι άλλοι όχι. Αν πέσετε στη πρώτη κατηγορία, έχετε το νου σας ,γιατί αν αρχίσει να γράφει το κοντέρ,μπορεί και να υπηρετήσετε παραπάνω θητεία.Αν «φάτε» πάνω από 35 ημέρες θητεία ,υπηρετείτε τις επιπλέον! Δηλαδή αν «γράψετε» 40,υπηρετείτε τις 5. Δεν είστε για τέτοια.
Πάνω απ΄ όλα να ΄χετε το νου σας σε παραπτώματα που έχουν σχέση με την εκτέλεση υπηρεσιών που σχετίζονται με την ασφάλεια. Με απλά λόγια,είναι καλό να μην σας πιάνουν να κοιμάστε στη σκοπιά! Γιατί αν έχετε «αμάσητο» διοικητή ,εύκολα μπορεί να σας στείλει μέχρι στρατοδικείο. Βλέπετε ο ύπνος στη σκοπιά θεωρείται και ποινικό αδίκημα! Αφήστε που η κατηγορία «αμάσητοι διοικητές», βάζουν «φούμο» και στολή παραλλαγής και τη «πέφτουν» στους σκοπούς για να τους πάρουν «καταδρομικά» τα όπλα. Ου μπλέξεις με δαύτους. Σε γενικές γραμμές πάντως παρά το γνωστό ρητό «εκεί που αρχίζει ο στρατός ,σταματά η λογική»,η διαχείριση των ποινών συνήθως γίνεται με λογική.Ποια είναι τα είδη των ποινών:
Είδη Ποινών:
Στέρηση Εξόδου:Ας υποθέσουμε ότι είναι η ημέρα που είστε εξοδούχος,αφού δεν έχετε υπηρεσία. Έχετε σχεδιάσει τα πάντα για την έξοδο,από φαγητό,μέχρι και κανά ποτάκι στα γρήγορα και αφηρημένος όπως είστε, δεν βλέπετε το λοχαγό που περνάει από μπροστά σας. Για τη “στραβομάρα” σας ,το “φιλοδώρημα είναι στέρηση εξόδου. Δηλαδή πάει η έξοδος!Και τώρα πότε θα ‘χει πάλι έξοδο;
Περιορισμός-Κράτηση:Μένετε εντός στρατοπέδου όσες μέρες διαρκεί ο περιορισμός και η κράτηση. .
Φυλάκιση:Συμβαίνει ότι και στον περιορισμό-κράτηση,με τη μόνη διαφορά ότι οι ημέρες φυλακής γράφονται στο βιβλιαράκι των ποινών σας.
Αυστηρή φυλάκιση:Κάτι σοβαρό θα κάνατε,δεν μπορεί.Το αυστηρή σημαίνει ότι θα εκτίσετε τη ποινή στο πειθαρχείο του στρατοπέδου.

Ποιοι και πόσο φυλακή σας ρίχνουν...


Το ανώτερο που μπορείτε να “εισπράξετε” σε φυλακή; 60 ημέρες από τον υπουργό Άμυνας! Δεν θα “τρακαριστείτε”,εκτός αν το επιδιώξετε. Αναλυτικός πίνακας “δήμιων” και ποινών.
 
 
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΠΛΙΤΕΣ
 
 
Ημέρες Ποινής
Α/Α
Κλιμάκια Διοικήσεως
Στέρηση Εξόδου
Περιορισμός
Κράτηση
Φυλάκιση
(Απλή ή αυστηρή)
1
Υ.ΕΘ.Α
-
-
60
60
2
Α/ΓΕΕΘΑ
-
-
60
50
3
Δκτης Στρατιάς
-
-
50
40
4
Δκτης Σωμ. Στρατού
-
-
50
40
5
Δκτης Μεραρχίας
-
-
40
30
6
Δκτης Ταξχίας
-
-
40
25
7
Δκτης Συγκροτήματος
-
-
30
20
8
Δκτης Μονάδας (Ανώτερος Αξκος)
-
30
30
20
9
Δκτης Μονάδας (Κατώτερος Αξκος)
-
20
20
10
10
Δκτης Υπομονάδας
10
10
8
5
11
Δκτης Διμοιρίας (Ουλαμού)
5
5
4
-
12
Αλχίας Υπομονάδας
2
2
-
-
 
 
 
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ