Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι καλούν τους Τούρκους να σοβαρευτούν στο Αιγαίο.

11.06.2011 | 18:23
Η νέα τουρκική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές, πρέπει να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό και στα θέματα του Αιγαίου, λέει η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων ICG.

''Η ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει επιτρέποντας το απευθείας εμπόριο με τους Τουρκοκυπρίους - όπως είχε υποδείξει και το ICG - αλλά και χωρίς αυτό το μέτρο, η εφαρμογή πρωτοκόλλου της Άγκυρας θα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας'' λέει ο κ. Pope, διευθυντής του ICG.

''Η απουσία εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Eλληνοκυπρίων, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επανένωση της νήσου'' λέει ο Hugh Pope, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Για τις ελληνικές διαφορές, ο διευθυντής του ICG πρότεινε επίσης στην τουρκική κυβέρνηση να κάνει τολμηρά βήματα για τη λύση των διαφορών.

''Η Τουρκία, όντας πολύ περισσότερο ισχυρή στρατιωτικά, μπορεί να βοηθήσει σταματώντας τις υπερπτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά'', λέει ό αρθρογράφος και προσθέτει ότι ''η νέα τουρκική κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει ρητορικά το υπόβαθρο για τον συμβιβασμό και παρόμοιο βήμα πρέπει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση''.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ