Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι καλούν τους στρατιωτικούς να μην συμμετάσχουν στην επιχείρηση-σκουπίδια

17.10.2011 | 16:43
Επικαλούμενο το Σύνταγμα και έχοντας επικοινωνήσει με δικηγόρους το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε ανακοίνωσή του καλεί τους στρατιωτικούς να μην συμμετάσχουν στην "επιχείρηση-σκουπίδια".

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

"Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος: «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων».

Η ερμηνευτική δήλωση του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείεται η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων, αφορά, αποκλειστικά, τους αντιρρησίες συνείδησης. Η εναλλακτική θητεία είναι δικαίωμα των αντιρρησιών συνείδησης και όχι υποχρέωση των στρατευμένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος, «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Το Σύνταγμα αποτελεί τον Ανώτατο Καταστατικό Νόμο του κράτους, και η ισχύς του είναι ανώτερη από οποιονδήποτε άλλο τυπικό νόμο, διάταξη ή διαταγή. Τόσο οι έφεδροι, όσο και το στρατιωτικό προσωπικό έχουν την υποχρέωση να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα, την φύλαξη του οποίου άλλωστε ορκίστηκαν. Διαταγή αντικείμενη στο Σύνταγμα είναι παράνομη.

Δεδομένων των ανωτέρω, η εμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού ή των στρατευμένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων, αποτελεί αντισυνταγματική και παράνομη στρατιωτική επέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας.  Ως εκ τούτου, αντισυνταγματική και παράνομη είναι και κάθε σχετική διαταγή προς το στρατιωτικό προσωπικό ή τους στρατευμένους, η οποία μετατρέπει τον στρατό σε απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Για τους παραπάνω λόγους, κάθε στρατευμένος ή επαγγελματίας οπλίτης, δεχόμενος τέτοια αντισυνταγματική και παράνομη διαταγή, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος, Δικαιούται και Υποχρεούται, Να βγει στην αναφορά του σχηματισμού που ανήκει, και υπερασπιζόμενος τα συνταγματικά δικαιώματα του ιδίου και όλου του λαού, να αρνηθεί να ενταχθεί στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ