Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ποιον "Χριστιανό θρησκευτικό ηγέτη",σχεδίαζαν να δολοφονήσουν στη Τουρκία;

05.03.2011 | 11:24
Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.

   

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε διαμέρισμα στο προάστιο Γκαζιοσμάνπασα, μία λαϊκή περιοχή στην ευρωπαϊκή ακτή της τουρκικής μεγαλούπολης, προσθέτει το πρακτορείο.

   

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μεταδίδει το πρακτορείο, χωρίς να αναφέρει την ταυτότητα, αλλά ούτε και σε ποια εκκλησία ανήκε ο επίδοξος στόχος των συλληφθέντων.

   

Στην Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και παλαιά πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, συνυπάρχουν η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια βιαίων επιθέσεων, έως και φόνοι, κατά της χριστιανικής κοινότητας στην Τουρκία, με αποκορύφωμα τη δολοφονία με στιλέτο του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, ιταλού επισκόπου Λουΐτζι Παντοβέζε, τον Ιούνιο του 2010.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ