Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιον επιχειρηματία των εξοπλισμών, "φωτογραφίζουν" ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Άκη

17.09.2012 | 18:21Στον “σκληρό πυρήνα” των επιχειρηματιών που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο των εξοπλισμών, ειδικά τη “χρυσή περίοδο”, 1996-2005, εισήλθαν οι έρευνες τις Δικαιοσύνης.
Οι πληροφορίες δικαστικών πηγών αναφέρουν ότι οι αρχές θα καλέσουν για κατάθεση και την πρώτη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούτρουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, έχουν εντοπιστεί καταθέσεις μεγάλων ποσών στο όνομά της από “γνωστό προμηθευτή του υπουργείου Άμυνας την επίμαχη περίοδο. Ο συγκεκριμένος ήταν αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, κυρίως από τις ΗΠΑ, και εμφανίζεται να καταθέτει ποσά εκατομμυρίων δραχμών στην σύζυγο του πρώην υπουργού”, γράφει το Βήμα.
Αν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε θα είναι η πρώτη φορά που επιχειρηματίας ο οποίος είχε σχέση με τις προμήθειες εξοπλισμών, θα εμπλακεί στις έρευνες που γίνονται για τις δραστηριότητες του πρώην ΥΕΘΑ Άκη Τσοχατζόπουλου. Και πρόκειται πράγματι για πολύ μεγάλο όνομα στον επιχειρηματικό κόσμο. Γιατί μετά από τους εξοπλισμούς ,απ΄όπου ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 70, δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.
Την “χρυσή περίοδο” των εξοπλισμών , είχε προκαλέσει τον “φθόνο” συναδέλφων του, γιατί εκτός από τις αμερικανικές εταιρείες ,είχε κατορθώσει να εκπροσωπεί και μεγαθήρια της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Πάντα κέρδιζε. Μία μεγάλη ήττα γνώρισε, όταν κλήθηκε να κερδίσει τον “αμερικανικό εμφύλιο” για τη προμήθεια αεροσκαφών.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ