Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Ποιος διοικεί τις ΕΔ;Ο Μαυρογιαλούρος"!Μεταθέσεις-τοποθετήσεις δεν γίνονται χωρίς "κομισάριους"

25.05.2012 | 00:01


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Είναι ασύλληπτο! Ο “στρατηγός Μαυρογιαλούρος” τελικά διοικεί τις ΕΔ,μ΄ όλες τις πολιτικές καταστάσεις.Ακόμη και με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η ομολογία του πολιτικού συστήματος ότι θεωρεί “μαγαζί” της τις ΕΔ,αποδεικνύεται με τρόπο ξεκάθαρο και από τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΕΘΑ,στην οποία επισημαίνεται σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στο κόσμο ότι όχι μόνο δεν θα γίνουν μεταθέσεις-τοποθετήσεις αλλά ούτε καν θα υπάρξει προετοιμασία γι΄ αυτές.Προετοιμασία η οποία είχε αρχίσει να γίνεται,ώστε μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ,να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι έτσι κι αλλιώς καθυστερημένες διαδικασίες.

Οι οποίες για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους,πρέπει να “τρέξουν” γιατί επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων.Στρατιωτικών και των οικογένειών τους.

Η ουσιαστική παραδοχή ότι τίποτα δεν κινείται στις ΕΔ αν δεν υπάρχουν “κομματικοί κομισάριοι” είναι τουλάχιστον εξοργιστική.Όπως και οι μεθοδεύσεις των πολιτικών μας έναντι των στρατιωτικών.Αφού πρώτα τους “έστιψαν” οικονομικά ,τώρα “παίζουν” με την αγωνία τη δική τους και των οικογένειών τους.Δεν είναι υπερβολή. Αν βάλουμε στη σειρά τα γεγονότα το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα:

•Στις 27 Απριλίου,με τιε κάλπες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν και τους στρατιωτικούς ψηφοφόρους, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Ραγκούσης υπέγραψε την απόφαση για τις τοποθετήσεις (Φ.411/150326/Σ.1373/27-04-2012/Αποφ. ΑΝΥΕΘΑ «Ρύθμιση θεμάτων τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων δυνάμεων. Εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων. Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων»

•Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ. Β΄ 1400/30-04-2012.
10 ημέρες μετά, δηλαδή την 10η Μαίου και ενώ είχαν γίνει οι εκλογές.Τότε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράφει απόφαση ότι η προηγούμενη απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ θα εφαρμοστεί το 2013!
 
•Και τώρα μετά από τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ ότι τουλάχιστον προεργασία γίνεται και όσες μεταθέσεις μπορούν να γίνουν ,θα προχωρήσουν,έχουμε την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ,που λέει ότι δεν θα “κουνηθεί τίποτα”,μέχρι τις εκλογές.

Κι όταν λέμε μέχρι τις εκλογές,εννοούμε …καλο Ιούλιο. Πότε θα προλάβουν να βγουν οι μεταθέσεις,πότε θα ανακοινωθούν και πότε θα υλοποιηθούν;

Πρόκειται για παραλογισμό; Όχι.Είναι χειρότερα τα πράγματα.Πρόκειται για συνέχιση του “σάπιου” συστήματος που θέλει κόμματα και ΕΔ “σφιχταγκαλιασμένες”.Η λογική του “δικού” μας και του “δικού” σας ζει και βασιλεύει στις ΕΔ και εξυπηρετεί -για να τα λέμε όλα- μόνο όσους στρατιωτικούς έχουν επιλέξει να συνδέσουν τη καριέρα τους ,την άνοδό τους και βέβαια τη βόλεψή τους με κομματικά γραφεία.

Αυτή η λογική -μεταξύ άλλων- έχει φέρει τις ΕΔ στα σημερινά αδιέξοδα.

Υποτίθεται ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε αλλαγή νοοτροπίας.Θα μπορούσαμε ακόμη και να τη δούμε σαν ευκαιρία για ν’ αλλάξουμε προς το καλύτερο. Να ξεκόψουμε από τις ανοησίες που χαντάκωσαν τη χώρα.

Όπως αποδεικνύεται όμως δεν μπορούμε να κόψουμε τον “ομφάλιο λώρο” που συνδέει τις ΕΔ με το υπό κατάρρευση κομματικό κράτος,τα ερείπια του οποίου απειλούν να τις σκεπάσουν.   

 

ΣΧΟΛΙΑ