Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29.01.2012 | 10:11

Ποιος στρατηγός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απαλλαγή του Εύελπι

Τέσσερις στρατηγοί ε.α εμφανίστηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων για να υπερασπιστούν τον νεαρό Εύελπι,ο οποίος είχε παραπεμφθεί το ερώτημα της αποπομπής σχετικά με όσα έγιναν στο αμφιθέατρο της Σχολής μετά το τέλος της εορτής της 17ης Νοεμβρίου. Ένας απ΄ αυτούς ταξίδεψε από το εξωτερικό γι΄ αυτό το σκοπό.
Τρεις  στρατηγοί ε.α κι ένας συνταγματάρχης εμφανίστηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων για να υπερασπιστούν τον νεαρό Εύελπι,ο οποίος είχε παραπεμφθεί το ερώτημα της αποπομπής σχετικά με όσα έγιναν στο αμφιθέατρο της Σχολής μετά το τέλος της εορτής της 17ης Νοεμβρίου. Ένας απ΄ αυτούς ταξίδεψε από το εξωτερικό γι΄ αυτό το σκοπό.

Όμως ένας από τους τρεις στρατηγούς έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο ως μάρτυρας,αλλά γενικότερα στην “επιχείρηση διάσωσης” του Εύελπι,η οποία διήρκησε δύο μήνες. Ήταν μαζί με τον νομικό σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά ,Τάκη Μπαλτάκο αυτοί που ανέλαβαν την προσπάθεια “ανατροπής” του αρνητικού κλίματος που υπήρχε για τον Εύελπι. Ο στρατηγός είναι γνωστός για την ακαδημαϊκή του καριέρα αλλά και το συγγραφικό του έργο και η παρουσία του “μέτρησε” στο απαλλακτικό 3-2 του πειθαρχικού.

Σ΄ ότι αφορά στο διδακτικό προσωπικό της Σχολής,δύο γυμναστές ήταν αυτοί που κατέθεσαν υπέρ του Εύελπι, Ένας τρίτος καθηγητής που είχε προσφερθεί να καταθέσει κρίθηκε σκόπιμο για λόγους τακτικής να μην χρησιμοποιηθεί τελικά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ