Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος στρατός σταματά τα τεστ...παρθενίας;

28.06.2011 | 05:49
Ο αιγυπτιακός στρατός δεσμεύτηκε να μην πραγματοποιεί πλέον "τεστ παρθενίας" στις γυναίκες που συλλαμβάνονται, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

   

"Ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών δεσμεύτηκε προς τη Διεθνή Αμνηστία ότι ο στρατός δεν θα κάνει πλέον 'τεστ παρθενίας', αφού αιτιολόγησε τη χρήση τους", σημειώνει η Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

   

Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι το θέμα αυτό έθιξε ο γενικός γραμματέας της, Σαλίλ Σέτι, σε συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, στρατηγό Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.

   

Η Αμνηστία καταδίκασε τα τεστ αυτά που έγιναν σε διαδηλώτριες που συνελήφθησαν από το στρατό μετά τη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου στις 9 Μαρτίου, στηριζόμενη σε μαρτυρίες γυναικών που εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε αυτά.

   

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αξιωματικός αναγνώρισε ότι "έγιναν τεστ παρθενίας", τα οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι έγιναν "για να προστατευθεί ο στρατός από πιθανές κατηγορίες για βιασμό".
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ