Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πωλείται" το ΝΙΜΤΣ!

22.02.2011 | 06:02
Στο πόδι βρίσκονται από χθες απόστρατοι αλλά και εν ενεργεία αξιωματικοί μετά από την επιβέβαιωση των κυβερνητικών προθέσεων να παύσει την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΙΜΤΣ.

Η απόφαση αυτή αναφέρεται στις διατάξεις του νομοσχεδίου περί φοροδιαφυγής,στο οποίο γίνονται και ρυθμίσεις για τα Μετοχικά Ταμεία Ενόπλων Δυνάμεων. Ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με δραστικές μειώσεις  μερισμάτων που λαμβάνουν οι οικογένειες δικαιούχων μετά το θάνατό τους.

Στο θέμα του ΝΙΜΤΣ ,η απόφαση για διακοπή της κρατικής επιδότησης σημαίνει ότι το νοσοκομείο πρέπει να καλύπτει τα έξοδά του μέσω των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών του. Η σκληρή πραγματικότητα λέει, ότι αυτές οι πληρωμές δεν γίνονται και άρα το ΝΙΜΤΣ, είναι καταδικασμένο να "μπαίνει μέσα".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αποστράτων οι οποίοι από χθες το βράδυ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει ως τελικό στόχο είτε την πλήρη ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ,είτε ακόμη χειρότερα τη πώλησή του σε ιδιώτες!

Το σενάριο δεν είναι καινούργιο. Έχει ακουστεί εδώ και μήνες και έχει διαψευστεί ...ανεπισήμως. Από την άλλη είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο μεγάλες επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ,για να αποκτήσουν το ΝΙΜΤΣ,που είναι ένα πραγματικό "φιλέτο". Νοσοκομείο στο κέντρο των Αθηνών, με 600 κρεβάτια νοσηλείας και με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 30 κλίνες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ