Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμος στον Κόλπο,τον Οκτώβριο", προβλέπουν Αμερικανοί

10.09.2012 | 00:31
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα μεγάλο πόλεμο στον Κόλπο μέσα στο 2012, αναφέρει έκθεση του Lexington Institute.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι ο όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων στον Κόλπο είναι μία ένδειξη ότι το μόνο που απομένει για να ανάψει η φωτιά είναι μια σπίθα.

Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες που κάνει και το Ιράν με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Οι προβλέψεις τους συγκλίνουν στον Οκτώβριο ως πιθανότερο χρόνο εκδήλωσης του πολέμου.

Υπενθυμίζουν την περίοδο της παραμονής του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου το 1914,όταν υπήρχε ανάλογη στρατιωτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ευρώπη.

Οι Αμερικανοί που έχουν συντάξει την έκθεση πιστεύουν ότι το Ιράν δεν πρόκειται να υποχωρήσει σ΄ ότι αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Και βέβαια από την άλλη υπάρχει το Ισραήλ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα. Επιπλέον το Ισραήλ νοιώθει ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα από την άνοδο των ισλαμιστών στην Αίγυπτο και την εξέγερση των σουνιτών στη Συρία.

Γι΄ αυτό και το Αμερικανικό Ινστιτούτο επιμένει ότι “όλα θυμίζουν 1914”. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ