Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολλά νεύρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

03.12.2010 | 05:55
Ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ " είναι ένας πολιτικός ηθοποιός" αποφασισμένος να υπονομεύσει τη διεθνή διπλωματία θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο τον Κόσμο, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    " Δεν είναι δημοσιογράφος. Δεν κάνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόουλι και συνέχισε " Είναι ένας πολιτικός ηθοποιός. Έχει πολιτική ατζέντα".

    " Προσπαθεί να υπονομεύσει το διεθνές σύστημα που σε εμάς παρέχει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ουσιαστικά με άλλες κυβερνήσεις και να εργαστούμε σε πολύπλευρα ζητήματα και πάνω σε μια διμερή βάση να βοηθήσουμε στην επίλυση περιφερειακών και διεθνών θεμάτων", πρόσθεσε ο Κροούλι.

    Η WikiLeaks βρίσκεται στη διαδικασία να κυκλοφορήσει περισσότερα από 250.000 απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ τα περισσότερα από τα οποία αφορούν κυρίως διεργασίες των τελευταίων χρόνων με άλλες χώρες . Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με σφοδρότητα τη WikiLeaks, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως αφοσιωμένη στο έργο της αποκάλυψης κυβερνητικών μυστικών με τη δημοσίευση των σχετικών εγγράφων.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ