Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως η Αθήνα ερμηνεύει την ανακοίνωση για απόσυρση της Σρατιάς Αιγαίου.

02.09.2011 | 10:43

Με ιδιαίτερη προσοχή,επιφυλακτικότητα,ίσως και καχυποψία ,αντιμετωπίζουν οι επιτελείς στο ΥΕΘΑ τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου περί απόσυρσης της Στρατιάς του Αιγαίου.Το Onalert ,έχει κάποιες πληροφορίες για την ανάλυση την οποία έχουν κάνει εδώ και κάποια 24ωρα επιτελείς του ΥΕΘΑ.

•Οι δηλώσεις εντάσσονται σε μία γενικότερη στρατηγική η οποία και έχει επικυρωθεί αμέσως μετά από τις τελευταίες εκλογές.

•Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, για περισσότερη Δημοκρατία προς το λαό πρέπει να υποστηριχθούν με περισσότερο εμφανή βήματα εκδημοκρατισμού και «πολιτικοποίησης» ορισμένων θεμάτων, που είχαν συζητηθεί και κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ).

 •Οι κυβερνητικοί του Ερντογάν πιστεύουν ότι θέματα τα οποία δεν ρυθμίστηκαν κατά την περίοδο του «ψυχρού πολέμου» αλλά και οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό άλλων χωρών στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, στην Τουρκία δεν έγιναν,πρέπει τώρα να προχωρήσουν. Ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να υπάρξει ανανέωση στις δομές των ΤΕΔ.
 
• Ο εκσυγχρονισμός θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο το Γενικό Επιτελείο και όλες οι ρυθμίσεις θα πρέπει να συμβαδίζουν με τα πρότυπα προηγμένων Δημοκρατιών. Επειδή διεθνείς εκθέσεις κατατάσσουν την Τουρκία «στις εν μέρει ελεύθερες» (δημοκρατικά) χώρες, θα πρέπει να γίνουν χειροπιαστά βήματα για κατάταξη της Τουρκίας στις προηγμένες δημοκρατικά χώρες.
 
   Στα πλαίσια σχέσεων Στρατού και Πολιτείας, μέχρι το 2023 και στα πλαίσια ενός οδικού χάρτη, στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:
 
·        Υπαγωγή Γενικού Επιτελείου στο υπουργείο Άμυνας.

·        Κατάργηση άρθρου 35.

·        Η δομή, η θέση και ο προσδιορισμός της Στρατοχωροφυλακής.

·        Μετάβαση στον επαγγελματικό Στρατό.

·        Μείωση Στρατιωτικής θητείας.

·        Υποχρεωτική θητεία.

·        Η παρεχόμενη στρατιωτική εκπαίδευση στις ΤΕΔ.

·        Μαθήματα Εθνικής Ασφάλειας στα σχολεία.

·        Πόσες Διοικήσεις Στρατιών θα υπάρχουν και που θα βρίσκονται.

·        Εξάλειψη φαινομένων ξυλοδαρμών και κακομεταχείρισης στο Στρατό.

·        Τέλος στις εικόνες αρμάτων, πυροβόλων κλπ κατά τις ημέρες των εθνικών επετείων.

·        Διαφάνεια στις στρατιωτικές δαπάνες.

·        Αναθεώρηση ύπαρξης και λειτουργίας του ΟΥΑΚ (Ίδρυμα αλληλοβοηθείας Στρατού)

·        Εφαρμογή της αρχής VET (παραγωγικότητα, αποτελεσματικότητα, οικονομία) στις ΤΕΔ.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ