Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως ...η ζέστη έκανε ..."αδέλφια" αστυνομικούς-διαδηλωτές στη Γερμανία! Έχει πλάκα

26.05.2012 | 00:22Έχει πολύ πλάκα και το αναδημοσιεύουμε από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων που το αλίευσε στο ελληνικό διαδίκτυο.Στην πλευρά που είναι …τσακωμένη με την αλήθεια,αλλά πάντως -οφείλουμε να ομολογήσουμε- έχει ανεξάντλητη φαντασία.Χρήσιμη για συγγραφικό έργο,επικίνδυνη για την ενημέρωση.

Έγραψαν λοιπόν:

“Με το σλόγκαν να κυριαρχεί «οι Μπάτσοι είναι του λαού παιδιά», παρουσιάστηκε σε γνωστό μιλιταριστικό μπλογκ κείμενο με τίτλο  «Συνέβη στη Φρανκφούρτη: Αστυνομικοί πλάι στους διαδηλωτές, κόντρα στους τραπεζίτες» που συνόδευε η εξής φωτογραφία:


«Το κίνημα Occupy ανασυντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες και δραστηριοποιήθηκε στο Μέριλαντ λόγω της συνόδου των G8 αλλά και στην Φρανκφούρτη, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Στην πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα που κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις, συνέβη και το εν λόγω περιστατικό που κοινοποιήθηκε σήμερα και από τη Wall Street Journal. Το Σάββατο, πάνω από 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, αποφάσισε να σταματήσει την περιφρούρηση της πορείας και να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις κατά των G8. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό, η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ και της δημοσιονομικής πολιτικής της βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, με αρκετές δημοσκοπήσεις να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Μόνο που η αλήθεια είναι κάπως …διαφορετική,τουλάχιστον όπως την περιέγραψαν κάποιοι Έλληνες που βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις:

“Οι αστυνομικοί έβγαζαν κατά διαστήματα τα κράνη γιατί είχε πολύ ζέστη. Προχωρούσαν στο πλάι των διαδηλωτών και η συμπεριφορά τους ήταν όλη την ώρα επιθετική και προβοκατόρικη. Η πόλη θύμιζε εμφύλιο πόλεμο, Αστυνομικοί υπήρχαν σε κάθε γωνία και υπολογίζονται ότι κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 5000. Υπήρξαν εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, καθώς όποιος θεωρούνταν αριστερός συλλαμβάνονταν. Οι δυνάμεις καταστολής ουσιαστικά απαγόρεψαν αυθαίρετα και παράνομα, σε εκατοντάδες διαδηλωτές, κατοίκους και ανεξάρτητους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το χώρο της κινητοποίησης. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica περισσότεροι από 100 Ιταλοί αγωνιστές συνελήφθησαν, σε μια κινητοποίηση που συμμετείχαν Γερμανοί, Έλληνες, Γάλλοι και διεθνιστές από πολλές άλλες χώρες. Όλα αυτά απουσιάζουν από τα αναληθή και προπαγανδιστικά δημοσιεύματα του καθεστωτικού τύπου”.

Το πόσο αδελφωμένοι ήταν φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύμε.Μιλάμε ...για μεγάλες αγάπες
 

 

ΣΧΟΛΙΑ