Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο επηρεάζει το "κούρεμα" τα Μετοχικά Ταμεία;

29.10.2011 | 10:48

 ΑΝΕΑΕΔ και ΑΚΙΣ θέτουν ένα υπαρκτό και σοβαρό ζήτημα,μετά από την απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.Κι αυτό έχει να κάνει με τα “χαρτοφυλάκια μετοχικών ταμείων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου”.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

      
“Σύμφωνα με την απόφαση της Συνοδού Κορυφής για το ελληνικό χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εξαιρεθούν από το «κούρεμα», αλλά θα κληθούν κι αυτά να συμμετάσχουν «εθελοντικά» στο νέο πρόγραμμα. Οι εν λόγω δε ζημιές, φέρεται ότι δεν θα καλυφθούν από τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τον δεύτερο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.
      

Όπως είναι ευνόητο, η προοπτική αυτή βάζει οριστική ταφόπλακα στα Μετοχικά μας Ταμεία, τα οποία ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αιχμή του δόρατος το ΜΤΣ, που ήδη βρίσκεται υπό κατάρρευση. μετακυλώντας πλήρως τις απώλειες στους μετόχους και μερισματούχους τους, αφού ούτε μέθοδος ενεργητικής ανακεφαλαιοποίησης και ενίσχυσης της ρευστότητας από τις ως άνω ζημίες υφίσταται, αλλά και το Δημόσιο ουδέποτε συμμετείχε δια του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των Μετοχικών μας Ταμείων.
      

Κατόπιν των ανωτέρω και προς ενημέρωση των εχόντων έννομο συμφέρον μερισματούχων μελών μας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων σας (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα δημοσίου, αμοιβαία μεσαίου ρίσκου και ομολογιακά, επιθετικές επενδύσεις. κλπ), και ιδιαίτερα την αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που τυχόν υφίστανται στο χαρτοφυλάκιο των Ταμείων – Λογαριασμών σας, καθώς και το ποσοστό αυτών επί του αποθεματικού σας κεφαλαίου.
      

Επιπρόσθετα, σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην προχωρήσετε στη λήψη κάποιους απόφασης, που θα σημάνει και την ολοκληρωτική καταστροφή των Ταμείων, δηλώνοντάς σας παράλληλα ότι επιφυλασσόμαστε, για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας, στην περίπτωση που τα ΔΣ και οι ΔΕ, προχωρήσουν σε απόφαση εθελοντικής συμμετοχής  στο επικείμενο «hair cut».
       

Τέλος, παρακαλούμε όπως, του παρόντος να λάβουν γνώση όλα τα μέλη των Δ.Σ. και των Δ.Ε., των Υπηρεσιών που εμφανίζονται στο παρόν, ως αποδέκτες προς ενέργεια”.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ