Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Πόσο και πόσους "πονάει" το ΓΙΑΤΙ στους εξοπλισμούς!

07.06.2011 | 06:23
Διαπιστώνουμε ότι “πονάει” πολύ το ΓΙΑΤΙ στις αγορές των εξοπλισμών. Κι εδώ στο Onalert, έχουμε αυτό το πολύ κακό συνήθειο να θέτουμε συνεχώς το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ πρέπει να αγοράσουμε αυτό που μας προτείνουν.Μας χρειάζεται; Εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές μας ανάγκες; Βοηθά σ΄ αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε “εξοπλιστική διπλωματία”;

Αν  “ψάξετε το Onalert θα διαπιστώσετε ότι ασχολούμαστε με εξοπλισμούς πάντα σ΄ αυτή τη λογική και παίρνουμε θέση. Άλλοι παίρνουν άλλα πράγματα.

Πήραμε θέση εναντίον των γαλλικών Fremm, γιστί είναι πασίγνωστο ότι το ΠΝ δεν τις θέλει. Και επιπλέον όπως ο ίδιος ο ΥΕΘΑ έχει πει κοστίζουν κοντά 7 δις!!! Χώρια οι εκβανθύσεις του Ναυστάθμου που χρειάζονται για να χωρέσουν.

Πήραμε θέση ενάντια στην αγορά των BMP −3 γιατί δύο Αρχηγοί ΓΕΣ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη προμήθεια και επιπλέον θα μας κόστιζαν 2 δις.

Έχουμε δημοσιεύσει κείμενα ειδικών για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης Leopard τα οποία χάλασαν …πολλές σούπες.

Δημοσιεύσαμε και δημοσιεύουμε και σήμερα απόψεις για τη προμήθεια των αρμάτων μάχης Abrams.

Έχουμε πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ του εξοπλισμού της χώρας και όχι του αφοπλισμού της. Αλλά με τη λογική ότι επιχειρησιακές ανάγκες-οικονομικό κόστος- διπλωματικό κέρδος θα πρέπει να εξασφαλίζονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.


Αυτό που κατόρθωσαν εδώ και πολλά χρόνια διάφοροι περίεργοι κύκλοι των εξοπλισμών ,είναι να μην γράφεται σχεσόν τίποτα για εξοπλισμούς. Όποιος “τολμούσε” να πει ξεκάθαρα την άποψή του είχε να αντιμετωπίσει το “γκαιμπελικό” επιχείρημα,ότι …τα παίρνει από κάποιον ανταγωνιστή! Κι έτσι ελάχιστοι τολμούν να πουν τη γνώμη και την άποψή τους που πρέπει βέβαια να προκύπτει μέσα από στοιχεία και ρεπορτάζ.

Δυστυχώς για τους “γκαιμπελίσκους” που παίρνουν θέση μόνο επί πληρωμή ,εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την άποψή μας για τους εξοπλισμούς όπως μας προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε πάντα από ειδικούς κι όχι από …σαλτιμπάγκους που παριστάνουν ότι τα ξέρουν όλα. Από τι όπλα πρέπει να αγοράσουμε μέχρι πως …θα πάρουμε τη Πόλη!

Μάλλον πρέπει να συνηθίσουν ότι υπάρχουν κάποιοι -γιατί υπάρχουν αρκετοί καλοί συνάδελφοι- που την άποψή τους θα τη λένε και για τους εξοπλισμούς. Ειδικά από δω και πέρα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ