Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πού εκπαιδεύτηκε ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μαλι; Στον Αμερικανικο Στρατό

28.03.2012 | 01:04
    Ο λοχαγός Αμάντου Σανόγκο, ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών στο Μαλι, συμμετείχε σε τουλάχιστον πέντε προγράμματα εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού μεταξύ 1998-2010, επιβεβαίωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
 
    Το 2003 ο Σανόγκο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα των Πεζοναυτών στη Βιρτζίνια, ανέφεραν αξιωματούχοι του Πενταγώνου που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Η ίδια η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μόνικα Μάτους, δήλωσε ότι ο Μαλινέζος λοχαγός είχε εκπαιδευτεί στο Φορτ Μπένινγκ. 
 
    Ο Σανόγκο είχε πει ότι συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα του αμερικανικού στρατού. Ο αμερικανικός Τύπος, επικαλούμενος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ότι ο λοχαγός είχε μείνει στις ΗΠΑ κατά διαστήματα, το 2004-2005, το 2007-2008 και το 2010, ενώ σπούδαζε για να γίνει καθηγητής αγγλικών.
 
    Ο 40χρονος λοχαγός, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Αμαντού Τουμάνι Τουρέ, σπούδασε στη στρατιωτική σχολή του Κάτι, στα βόρεια της πρωτεύουσας του Μαλι. Είναι πολύ δημοφιλής στους άνδρες της σχολής, στους οποίους παρέδιδε μαθήματα αγγλικών και έχει κρεμάσει στη στολή του το σήμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, για να θυμίζει την παραμονή του στις ΗΠΑ.

  Στο μεταξύ, πολλοί ηγέτες χωρών της Δυτικής Αφρικής θα επισκεφθούν το Μαλί εντός των προσεχών 48 ωρών για να ζητήσουν από τους πραξικοπηματίες να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS).
 
    Την απόφαση έλαβε η ECOWAS κατά την έκτακτη διάσκεψή της στο Αμπιτζάν.
 
    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά ο οποίος θα συνοδεύεται από τους ομολόγους του, του Μπενίν, της Μπουρκίνα Φάσο, του Νίγηρα, της Νιγηρίας και της Λιβερίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ