Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Που πήγαν τα λεφτά των Μετοχικών Ταμείων από τους εξοπλισμούς";

19.07.2011 | 00:42
“Πυρ κατά βούληση” και “κατά ριπάς” από την ΑΝΕΑΕΔ στο θέμα των Μετοχικών Ταμείων! Εκτός από την επιστολή που έστειλε στον Μπεγλίτη και με την οποία ζητά διαχειριστικό έλεγχο στο ΜΤΣ, ζητά από τα Γενικά Επιτελεία πλήρη ενημέρωση για “τις κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ., εις βάρος των αντισυμβαλλόμενων «προμηθευτών», σε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων”.
   

  “Όπως είναι γνωστό, οι ανωτέρω κρατήσεις, αποτελούν σημαντικότατο έσοδο των Μετοχικών Ταμείων και επηρεάζει ουσιαστικά τη βιωσιμότητά τους και την απόδοση παροχών τόσο στους μετόχους, όσο και στους μερισματούχους τους. Ως εκ τούτου, τα μέλη μας, ως μερισματούχοι των εν λόγω Ταμείων, έχουν έννομο συμφέρον να γνωρίζουν την απρόσκοπτη ροή αυτών των κατά νόμο εσόδων, στα κατά περίπτωση Ταμεία που ανήκουν” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΑΕΔ και ρίχνει βόμβα:
            

  “Επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι στο χρονικό διάστημα, από το έτος 2000 έως και σήμερα, για διάφορους λόγους, σε κάποιες από τις ενταλματοποιήσεις που έγιναν για την πληρωμή προμηθευτών, σε συμβάσεις που προέβλεπαν τις ως άνω κρατήσεις, δεν περιλαμβανόταν το ποσό αυτών των κρατήσεων, υπέρ του κατά περίπτωση  μετοχικού Ταμείου, παρακαλούμε όπως κατ’ αρμοδιότητα μας γνωρίσετε, εάν οι εν λόγω πληροφορίες ευσταθούν.
            

Σε καταφατική περίπτωση και προς ενημέρωση των μελών μας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, σε ποιες περιπτώσεις, από το έτος 2000 μέχρι και σήμερα, δεν έγιναν οι ανωτέρω ενταλματοποιήσεις των κρατήσεων υπέρ των οικείων Μετοχικών Ταμείων, γνωρίζοντάς μας τα παρακάτω στοιχεία:
                  α.   Αριθμός Σύμβασης και είδος προμήθειας.
                  β.   Συνολικό κόστος κάθε Σύμβασης και αναλογούσα αξία των κρατήσεων.
                  γ.    Αξία, ανά έτος και ανά Σύμβαση που έχει ενταλματοποιηθεί – πληρωθεί
                  δ.   Αξία αντιστοίχων ανά έτος και ανά Σύμβαση κρατήσεων υπέρ Μετοχικών Ταμείων που αναλογεί, αλλά δεν έχει ενταλματοποιηθεί.
                  ε.    Αξία αντιστοίχων ανά Σύμβαση κρατήσεων υπέρ Μετοχικών Ταμείων που αναλογεί, και έχει ενταλματοποιηθεί.
                  στ.  Συνολική αξία, ανά έτος, αναλογουσών κρατήσεων που δεν έχουν ενταλματοποιήθει και κατ’ επέκταση δεν έχουν αποδοθεί στα οικεία Μετοχικά Ταμεία”.

Όπως φαίνεται τα πράγματα αγριεύουν στην υπόθεση των Μετοχικών Ταμείων.
 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ