Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν:Η Ρωσία θα διπλασιάσει τη παραγωγή τακτικών και στρατηγικών πυραύλων.

21.04.2011 | 00:17
 Η Ρωσία θα διπλασιάσει την παραγωγή της σε στρατηγικούς και τακτικούς πυραύλους από το 2013, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η ανανέωση των αεροπορικών δυνάμεων είναι μία από τις προτεραιότητες ανάπτυξης του ρωσικού στρατού.

   

"Η παραγωγή νέων πυραυλικών συστημάτων σχεδόν θα διπλασιαστεί από το 2013", δήλωσε ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του για τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης ενώπιον των βουλευτών της Κάτω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου (Δούμα).

   

"Τα στρατεύματα θα είναι εξοπλισμένα με νέους στρατηγικούς και τακτικούς πυραύλους", πρόσθεσε, αναφέροντας τους στρατηγικούς διηπειρωτικούς πυραύλους RS-24 Iars (κωδικός ΝΑΤΟ SS X-29) και Bulava (κωδικός NATO SS-NX-30), καθώς και τα συστήματα πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander (κωδικός NATO SS-26 Stone). 

   

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι κάποιοι εξοπλισμοί μπορούν να αγοραστούν στο εξωτερικό, από τα κονδύλια του προϋπολογισμού που θα διατεθούν θα πρέπει να επωφεληθεί κατά κύριο λόγο η εγχώρια παραγωγή.

   

"Οι δημοσιονομικοί πόροι του τομέα της άμυνας δεν θα πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό. Πρέπει να χρησιμεύσουν στη Ρωσία, να 'θρέψουν' τη βιομηχανία μας και να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας", τόνισε.

   

"Ορισμένες τεχνολογίες και δείγματα μπορούν, και ακόμη πρέπει να εισαχθούν", δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης.

   

"Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν θα μας πουλήσει μαχητικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. Ούτε όμως και εμείς διαθέτουμε στην παγκόσμια αγορά όπλων ότι διαθέτουμε", παρατήρησε.

   

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η ανανέωση των αεροπορικών δυνάμεων και των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη του ρωσικού στρατού. 

   

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία που προβλέπει την ναυπήγηση τεσσάρων γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral (ελικoπτεροφόρα) για το ρωσικό ναυτικό, δύο θα κατασκευαστούν κυρίως στη Γαλλία και δύο στη Ρωσία.

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ