Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραξικόπημα "βλέπουν" τώρα και οι New York Times!

14.12.2011 | 11:09
Ποιος θα πίστευε ότι μια εφημερίδα του κύρους των New York Times θα “ανακύκλωνε” τα σενάρια …για πραξικόπημα στην Ελλάδα,συνδυασμένα με την επιστροφή στη δραχμή. Κι όμως...

Το ρεπορτάζ επιστημονικής φαντασίας εκτυλίσσεται ως εξής:
''Μετά από εβδομάδες φημών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αργά ένα βράδυ Σαββάτου, θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή.

Η επανατύπωση της ελληνικής δραχμής θα αποτελέσει τον χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων, αλλά και απαρχή δεινών για την Ελλάδα που θα κορυφωθούν με την κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.

Δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει. Οργισμένοι καταθέτες θα δημιουργήσουν ουρές στις τράπεζες για να μπορέσουν να αποσύρουν τα χρήματα από τους παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ, σε όσα τουλάχιστον καταστήματα ανοίξουν.

Η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Και καθώς Η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός''.

Θα μπορούσε κάποιος να αποδομήσει αυτό το δημοσίευμα με λίστα επιχειρημάτων, όμως έστι θα του απέδιδε βαρύτητα που προφανώς δεν του αξίζει.
Αντί αυτών μία απορία, στις Η.Π.Α όπου πολλές πολιτείες κήρυξαν πτώχευση επισήμως, ανέλαβε την εξουσία ο στρατός ή έστω ο ...Τσακ Νόρις;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου για πραξικόπημα το 1987!

Ο ΥΦΕΘΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά για Εύελπι και πραξικόπημα!

Το "σύνδρομο της χούντας".Ποιους εξυπηρετεί;

Επικίνδυνα "πολιτικάντικα" παιχνίδια με τις ΕΔ!

NY Times: Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα

Απάντηση-γρίφος του Γάλλου δημοσιογράφου στον Μπεγλίτη!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ