Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πριν μας "χρεοκοπήσουν",μας θύμισαν τα Eurofighter!Περίεργο γερμανικό δημοσίευμα

11.01.2012 | 00:01Πριν μας “χρεοκοπήσουν” μας υπενθύμισαν την “υπόσχεσή μας” για αγορά 90 Eurofighter,οι Γερμανοί,σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας τους!Το οποίο βέβαια εξακολουθεί να μας “κατηγορεί” ότι από τη μία εισπράττουμε οικονομική βοήθεια και από την άλλη είμαστε δήθεν έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αγορές όπλων.

Αυτή τη φορά δεν είναι το Focus ή το Der Spiegel που αναφέρονται στον ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο των ελληνικών εξοπλισμών. Το ρόλο αυτό ανέλαβε η εφημερίδα Zeit η οποία ούτε λίγο ,ούτε πολύ υποστηρίζει σε δημοσίευμά της,ότι η Ελλάδα από τη μία δανείζετε και από την άλλη αγοράζει όπλα!!!Αναφέρει μάλιστα και συσγκεκριμένα “προϊόντα”!

•60 μαχητικά αεροσκάφη προς 3,9 δις ευρώ

•Γαλλικές φρεγάτες προς 4 δις

•Περιπολικά σκάφη προς 400 εκατομμύρια

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης Leopard που ακόμη δεν έχουν αγοραστεί αλλά και για την παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων η οποία έγινε όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο της συμφωνίας που επέβαλαν οι Γερμανοί για τη πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Άνθρωπος-μυστήριο η πηγή


Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι πηγή τους για το ρεπορτάζ των εξοπλισμών είναι άνθρωπος που έχει σχέση με την άμυνα και συχνά “εμφανίζεται δίπλα σε στρατηγούς”. Δεν διευκρινίζουν αν πρόκειται για αξιωματούχο της κυβέρνησης ή απλά για κάποιο “από τα παιδια της πιάτσας των εξοπλισμών” που κάθε μέρα σχεδόν αναπαράγουν σενάρια για αγορές όπλων από την Ελλάδα και παρά τις …διαψεύσεις από την ίδια τη ζωή ,συνεχίζουν να πουλάνε ελπίδες σ΄ αυτούς που θέλουν να πουλήσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας οι άνθρωποί της συνάντησαν τη “πηγή” σε καφέ των Αθηνών.Κι αυτή η “πηγή” φέρεται να είπε:
«Εάν η Ελλάδα πάρει το Μάρτιο την επόμενη δόση της χρηματοδότησης των € 80 δισ. ευρώ αναμένεται, να υπάρξουν ευκαιρίες για να συναφθούν νέες συμβάσεις όπλων.”

“Πραγματικά απίστευτο”,γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι “την άνοιξη, αποφασίζεται εάν η Ελλάδα θα μείνει στη ζώνη του ευρώ ή θα επιστρέψει στη δραχμή…αλλά σε δύο τομείς στις ΕΔ και στους εξοπλισμούς δεν υπάρχει καμία λιτότητα”!
H…”πηγή” δεν τα ΄πε καλά στους Γερμανούς.

Το δηοσίευμα είναι ακριβές σε πολλά θέματα που αφορούν στο παρελθόν βέβαια. Όπως για παράδειγμα στις αφόρητες πιέσεις της Γερμανίας για να υλοποιήσουμε την απόφαση για αγορά 90 πανάκριβων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter. Πανάκριβων και στην αγορά και στη συντήρηση. Η απόφαση είχε ληφθεί επί Κ.Σημίτη αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και αυτός ήταν κι ένας λόγος ,γράφει η εφημερίδα που η Μέρκελ δεν ήθελε από ένα σημείο και μετά να μιλήσει με τον Κ.Καραμανλή που προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο.

“Την άνοιξη του 2010 ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε (FDP),υπενθύμισε στην ελληνική κυβέρνηση την …υπόσχεσή της μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την ελληνική χρεοκοπία”, γράφει η Zeit. “O Βεστερβέλε ζήτησε μια δέσμευση για το Eurofighter, λέει κάποιος που έχει βιώσει τις συνομιλίες εκ του σύνεγγυς”,γράφουν οι Γερμανοί και προσθέτουν: "Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Βεστερβέλε έκανε λόγο για μεγαλύτερη πειθαρχία από το Νότο και είπε ότι περιμένουμε πριν, υπάρξουν συζητήσεις για βοήθεια προς την Ελλάδα να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της. "

Αλλά όπως επισημαίνει η Zeit δεν είναι μόνο το Eurofighter.
“ Η τελευταία έκθεση εξαγωγής όπλων δείχνει ότι η Ελλάδα εισήγαγε το 2010,όπλα αξίας 403 εκατ. ευρώ,από τη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σ΄ όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα από Γερμανία,όπως τα Leopard ,τα υποβρύχια κ.λ.π

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ