Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόβλημα στο κινητήρα σταματά πτήση του Τ-50

22.08.2011 | 10:15
Ένα πρόβλημα στον κινητήρα ανάγκασε τη Ρωσία να διακόψει την Κυριακή την απογείωση  του αόρατου αεροσκάφους Souhkoï T-50, νέου μαχητικού πέμπτης γενιάς, σε επίδειξη του Διεθνούς Σαλονιού Αεροναυπηγικής στο Maks, κοντά στη Μόσχα, δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου του σαλονιού. 

Η εκπρόσωπος είχε δηλώσει αρχικά ότι το αεροσκάφος είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση, και μετά αναθεώρησε αυτή την πληροφορία.

 Ο πιλότος του T-50 διέκοψε  την απογείωση λόγω τεχνικής βλάβης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του σαλονιού στο Zhukovsky, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με το Ρωσικό Συγκρότημα Αεροναυπηγικής Κατασκευής (ΡΣAK), ένα πρόβλημα στο δεξιό κινητήρα του αεροπλάνου θα ήταν η αιτία του συμβάντος. 


Εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν την ακριβή αίτια αυτής της βλάβης, υπογράμμισε η εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι δεν προβλεπόταν άλλη πτήση του T-50 στη διάρκεια του σαλονιού Maks που λήγει την Κυριακή μετά από έξι ημέρες έκθεσης.

Ένα αεροπλάνο αυτού του τύπου είχε κάνει την πρώτη πτήση δημόσιας επίδειξης στον ουρανό του Zhukovsky την Τετάρτη, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο σαλόνι του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Το T-50, καρδιά του προγράμματος εκσυγχρονισμού του ρωσικού στρατού που υστερεί τεχνολογικά από τη Δύση, θα μπορούσε να στοχεύει σε φιλόδοξη αγορά 1.000 αεροσκαφών, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά για εξαγωγή, σύμφωνα με το ΡΣAK.


Αυτό το μονοθέσιο αεροπλάνο το οποίο πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις  29 Ιανουαρίου 2010 στο Komsomolsk (στο ποτάμι Αμούρ) στη ρωσική Άπω Ανατολή, προγραμματίζεται να ενσωματωθεί στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία από το 2016, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. 


infognomonpolitics


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ