Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προφυλακιστέος ο προμηθευτής της ΕΥΠ!

06.04.2012 | 20:24
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια ο εκπρόσωπος κυπριακής εταιρίας που εμπλέκεται στην προμήθεια του συστήματος καταγραφής συνακροάσεων της ΕΥΠ, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, και βαρύνεται με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

   

Η υπόθεση αφορά υπερκοστολόγηση του εν λόγω συστήματος, που προμηθεύθηκε η υπηρεσία πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική, το 2008, για τη διερεύνηση σοβαρών εγκλημάτων, που διαπιστώθηκε μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ και εσωτερικό έλεγχο στην ΕΥΠ.

   

Η επίμαχη κυπριακή εταιρία δημιουργήθηκε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρίας στην οποία ανατέθηκε η προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης, ως επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας στην οποία κατακυρώθηκε το έργο. 

   

Βάσει των ελέγχων που έγιναν, η κυπριακή, ως εικονική εταιρία, ανέλαβε από την ελληνική το έργο της αναβάθμισης του επίμαχου συστήματος με σκοπό να εμφανιστούν επιπλέον έξοδα με αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ, σε σχέση με το προϋπολογιζόμενο ποσό των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, το τελικό κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης που έφθασε στα 7 εκατομμύρια. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ