Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προηγείται ο Θάτσι στο Κόσσοβο,αλλά δεν σχηματίζει κυβέρνηση.

12.12.2010 | 23:34
Το "Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου" του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι προηγείται σημαντικά της "Δημοκρατικής Ένωσης του Κοσόβου" ( LDK) με το 31% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σύμφωνα μα τα πρώτα exit polls.

   

Εάν τα αποτελέσματα των exit polls για τις πρώτες εθνικές εκλογές που διενεργούνται στο Κόσοβο από το 2008 που ανακήρυξε την ανεξαρτησία του, ο Θάτσι θα χρειαστεί τη στήριξη κι από άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

   

Το κόμμα της "Δημοκρατικής Ένωσης του Κοσόβου" ( LDK), του δημάρχου της Πρίστινα Μουσταφά Ισά, συγκεντρώνει 25% των ψήφων, σύμφωνα πάντα με τα exit polls που βασίστηκαν στις απαντήσεις 2.000 ατόμων με απόκλιση σφάλματος 2,5 μονάδες.

   

Τρίτο έρχεται το νεοσχηματισθέν κόμμα Vetevendosje 15% και ακολουθεί το "Μέλλον για τη Συμμαχία του Κοσόβου" (ΑΑΚ) με 12,5%.

    Και τα δύο κόμμα επιδιώκουν την ένταξη του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών επιχειρήσεων και των συνομιλιών με τη Σερβία, αλλά έχουν ανακοινώσει ελάχιστες λεπτομέρειες των προγραμμάτων τους για να προωθήσουν μια από τις φτωχότερες οικονομίες της Ευρώπης.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ