Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόκληση Ερντογάν από Κατεχόμενα:"Δεν υπάρχει κράτος Κύπρος"!!!

19.07.2011 | 19:14


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 "Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος"! Μόλις πάτησε το πόδι του στα κατεχόμενα και ενώπιον 2000 τουρκοκυπρίων, ο Ταγίπ Ερντογάν ,έριξε βόμβα!


"Δεν είμαστε δούλοι κανενός", συνέχισε ο Ερντογάν." Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίσουν το εμπάργκο εναντίον σας. Εμείς είμαστε όπως το νύχι με το δέρμα",είπε , θέλοντας να δείξει πόσο κοντά είναι η Τουρκία με τα κατεχόμενα και δεν εννοούσε μόνο την απόσταση. Ο Ερντογάν ηθελε να διασκεδάσει τις εντονότατες αντιδράσεις που τους τεελευταίους μήνες έχουν ξεσπάσει στα κατεχόμενα. Δημοσιογράφοι γράφουν ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και απειλούνται με δολοφονικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν στο πυρινο λόγο του η λύση είναι μία: "Δύο κράτη! Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω,μετά όσα έκαναν με το σχέδιο Ανάν".

Ο Ερντογαν συνοδεύεται από τη γυναίκα του Εμινέ ,τη κόρη του Σουμεγιέ ,τον ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου και τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ε.Μπαγίς.


Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα κατεχόμενα

Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα λήφθηκαν στα κατεχόμενα από τους Αττίλες κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν. Επιστρατεύθηκαν δύο χιλιάδες ψευδοαστυνομικοί και ακροβολιστές σε καίρια σημεία για να διασφαλίσουν την ομαλή υποδοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, σε όλη την επικράτεια κατά μήκος των οδικών αρτηριών που διερχόταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, εντεταλμένοι της Άγκυρας, ματαίωσαν όλες τις εκδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν, και κατέσχαν πανώ και πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Οι εγκάθετοι της Τουρκίας, διέλυσαν και προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο, πλησίον της περιοχής Χαμίτ Μάντρες, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά του Ερντογάν.

Κόμματα και οργανώσεις με δηλώσεις τους και γραπτές ανακοινώσεις καταδικάζουν τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, υποδηλούν ότι η Άγκυρα επιδιώκει πλέον λύση του Κυπριακού πέραν του σχεδίου Ανάν, με δυο ισότιμα κράτη, με παραμονή όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, με συνέχιση του εποικισμού, χωρίς επιστροφή της Μόρφου ή οποιουδήποτε άλλου τμήματος των κατεχόμενων εδαφών.

Στις ανακοινώσεις σημειώνεται, ότι ο Ερντογάν τορπιλίζει με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ