Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Κύπρος

Προς συνάντηση Χριστόφια-Ερντογάν στην Αθήνα.

18.10.2010 | 00:33
Προσπάθεια για συνάντηση Χριστόφια-Ερντογάν στην Αθήνα,βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Κύπριος πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός θα βρεθούν στην Αθήνα τη Παρασκευή για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συνάντηση θα έχει άτυπο χαρακτήρα και θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν επιβεβαιώνει τη συνάντηση.

Ο κ.Χριστόφιας πάντως έχει απορρίψει με δηλώσεις του τη πρόταση Ερντογάν για πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό:
«Πενταμερής σημαίνει δύο κοινότητες σημαίνει υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»,δήλωσε ο κ.Χριστόφιας.«Φρονώ», συνέχισε, «ότι η Τουρκία έχει μπει σε τροχιά ενός επικοινωνιακού παιγνιδιού, να φαίνεται ότι θέλει λύσεις, ότι κάνει προτάσεις, και από την άλλη βλέπετε, έχω τοποθετηθεί και σε ομιλίες μου σε αυτό, να κατηγορούν διάφοροι Τούρκοι επίσημοι τη δική μας πλευρά και εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως διαπραγματευτή, ότι κωλυσιεργούμε, ότι μας βολεύει η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και δεν νοιαζόμαστε ιδιαίτερα για λύση στο πρόβλημα».

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ