Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσπαθούν να "ψήσουν" το Νετανιάχου οι ΗΠΑ

14.11.2010 | 14:52
ΗΠΑ και Ισραήλ θα πρέπει να ολοκληρώσουν συμφωνία για ενισχυμένη συμμαχία για την ασφάλεια σε αντάλλαγμα για πάγωμα του εβραϊκού εποικισμού στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
"Αυτή η πρόταση δεν είναι ακόμη οριστική. Βρίσκεται στο στάδιο της διατύπωσης από την διαπραγματευτική μας ομάδα και εκείνη των Αμερικανών", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

"Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι προτάσεις, θα τις παρουσιάσω στην αρμόδια κυβερνητική αρχή, δηλαδή, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο έχει τους 15 πιο σημαντικούς υπουργούς, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός."Όπως και να έχουν τα πράγματα, εγώ θα επιμείνω στο ότι η οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ", υπογράμμισε.

Σύμφωνα με μια ισραηλινή επίσημη πηγή, οι Αμερικανοί ζήτησαν από το Ισραήλ να παγώσει εκ νέου τον εποικισμό για 90 ημέρες στη Δυτική Όχθη--όχι όμως και στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που έχει προσαρτηθεί--σε αντάλλαγμα για ένα γενναιόδωρο πακέτο μέτρων πολιτικής και στρατιωτικής υποστήριξης.

Αυτή η πρόταση υποβλήθηκε στον κ. Νετανιάχου στις μαραθώνιες συνομιλίες που είχε την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Υόρκη με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ