Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πρωταθλητές" στη βιομηχανική κατασκοπεία οι Γάλλοι

04.01.2011 | 15:12
Η Γαλλία, είναι η περισσότερο δραστήρια χώρα, στον τομέα της βιομηχανικής κατασκοπείας προς τους ευρωπαίους εταίρους της, περισσότερο δραστήρια και από την Κίνα και τη Ρωσία, με βάση διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten.

   

"Η γαλλική κατασκοπεία είναι τόσο εκτεταμένη που οι ζημίες (που προκαλεί) για τη γερμανική οικονομία, στο σύνολό τους είναι σημαντικότερες από τις ζημίες που προκαλούν η Κίνα και η Ρωσία", σύμφωνα με το περιεχόμενο τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο που δεν φέρει ημερομηνία.

   

Η Aftenposten, η οποία έχει στην κατοχή της από τον Δεκέμβριο το σύνολο των 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks, αναδημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο γενικός διευθυντής γερμανικού ομίλου.

   

"Η Γαλλία είναι η αυτοκρατορία του Κακού σε ό,τι αφορά την κλοπή τεχνολογίας και η Γερμανία το γνωρίζει", δήλωσε τον Οκτώβριο 2009 ο Μπέρι Σμούτνι, γενικός διευθυντής της γερμανικής OHB Technology που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφόρων.

   

Η OHB Technology έγινε γνωστή στο κοινό τον Ιανουάριο 2010 όταν εξασφάλισε, εις βάρος της Astrium, θυγατρικής της EADS συμβόλαιο για την κατασκευή δορυφόρων για το πρόγραμμα πλοήγησης Galileo, του μελλοντικού ευρωπαϊκού GPS.

   

Χθες δημοσίευμα της Aftenposten έκανε λόγο για ανταγωνισμό Γερμανίας -Γαλλίας στον τομέα των κατασκοπευτικών δορυφόρων.

   

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τον WikiLeaks, η Γερμανία προσπαθεί να αναπτύξει, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, το δικό της πρόγραμμα οπτικής παρακολούθησης (HiROS), παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, η οποία είναι ηγείται των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτόν με τους γαλλικούς δορυφόρους Helios.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ