Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πτήση C-27 για να μεταφερθεί "δώρο ζωής" .

24.12.2010 | 14:25
Παραμονή Χριστουγέννων ,μία χαμένη ζωή δίνει ελπίδες σε τέσσερις άλλους ανθρώπους. Ένας απ΄ αυτούς είναι Έλληνας που περίμενε να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για να ξαναρχίσει τη ζωή του. Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C27  της ΠΑ, πέταξε μέσα στη νύχτα στη Κύπρο και επέστρεψε πριν ξημερώσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ,μεταφέροντας το συκώτι ενός διακεκριμένου Κύπριου γιατρού που χάθηκε αιφνίδια.

"Δώρο ζωής" σε τέσσερις πάσχοντες πρόσφερε  με τον απροσδόκητο θάνατό του ο διακεκριμένος Κύπριος παιδονευρολόγος και νευροφυσιολόγος Σταύρος Χατζηλοΐζου.

   

Τα νεφρά του μεταμοσχεύονται σε δύο Κύπριους νεφροπαθείς.

Το συκώτι του μεταμοσχεύεται σε ασθενή στην Ελλάδα και οι πνεύμονες στο Ισραήλ.

   

Ο 43χρονος Σταύρος Χατζηλοΐζου, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο.

Ο δρ Χατζηλοΐζου, ο οποίος καταγόταν από τη Μόρφου, επέστρεψε στην Κύπρο το 2007 ύστερα από βασικές ιατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και μετεκπαίδευση στην παιδιατρική, παιδονευρολογία και νευροφυσιολογία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Ιατρικό Κέντρο Ταφτς της Νέας Αγγλίας (Tufts New England Medical Center) και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αντίστοιχα. 

    Εργάστηκε ως καθηγητής στη μονάδα της επιληψίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. 

    Το 2007 ο Δρ Χατζηλοΐζου ίδρυσε μαζί με τη δρ Πάολα Νικολαΐδου το Ινστιτούτο Παιδονευρολογίας Κύπρου, το οποίο εδρεύει στη Λευκωσία. Διετέλεσε επίσης μέλος των Γιατρών του Κόσμου και ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ανάπτυξης και Αποκατάστασης Παιδιών Κύπρου (Cyprus Child Development Foundation), το οποίο στοχεύει στη φροντίδα παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες και σύνθετες νευρολογικές ανάγκες. 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ