Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πτώση ελικοπτέρου: Πώς ο ήρωας κομάντο έσωσε τους πιλότους του Απάτσι

20.09.2016 | 12:04
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Η ισχύς του ελικοπτέρου έπεσε. Οι πιλότοι προσπάθησαν μάταια να το επαναφέρουν. Αναγκαστικά, μέσα σε δευτερόπλεπτα έγινε πρόσκρουση. Το ελικόπτερο "΄έσκασε" λίγα μόλις μέτρα από την ακτή όπου βρίσκονταν στελέχη των ειδικών δυνάμεων που λάμβαναν μέρος στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016.

Οι καταδρομείς παρακολουθούσαν άναυδοι από την ακτή την τρελή πορεία του ελικοπτέρου μέχρι τη στιγμή που το είδαν να πέφτει. Οι χτύποι της καρδιά τους ανέβηκαν. Δεν στάθηκαν άπραγοι.

Όπως μπορούσε ο καθένας βουτούσε για να σώσει τους πιλότους που έπεσαν μπροστά στα μάτια τους. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση. Δεν έπρεπε να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το γνώριζαν πολύ καλά. 

Με τα πλωτά τους μέσα, αλλά και κολυμπώντας με τα χέρια τους έφτασαν άμεσα στο ελικόπτερο. 

Η φιγούρα που ξεχώρισε σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr ήταν ο συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Σαράντης Τυλιγαδάς που έφθασε άμεσα κοντά τους δυο πιλότους, μαζί με την ομάδα του. Οι αφηγήσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κάνουν λόγο για ηρωϊκή προσπάθεια κομάντο της ομάδας που έσωσε τη ζωή των πιλότων.


Φθάνοντας στο ελικόπτερο διαπίστωσαν ότι ο υπολοχαγός είχε κάποια κατάγματα αλλά είχε ήδη βγει, ενώ ο ταγματάρχης χρειάστηκε τη βοήθειά τους για να εγκαταλείψει το ελικόπτερο, καθώς όλα έδειχναν ότι είχε μπει νερό στους πνεύμονές του.

Αρχικά δεν γνώριζαν πώς θα ανοίξουν την πόρτα για να απευλευθερώσουν τον κυβερνήτη. Χρειάστηκε να τους εξηγήσει ο τραυματίας συγκυβερνήτης πώς θα τραβήξουν το μάνταλο και θα ανοίξουν την πόρτα, κάτι που έκαναν άμεσα. Βούτηξαν στη θάλασσα, εντόπισαν το σημείο στο αναποδογυρισμένο ελικόπτερο, απελευθέρωσαν τον κυβερνήτη και τον έβαλαν πάνω στη βάρκα. 

Οι καταδρομείς και οι πεζοναύτες που είναι άριστα εκπαιδευμένοι για να προσφέρουν ακόμα και πρώτες βοήθειες εάν χρειαστεί, έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του, μέσα στη βάρκα μέχρι να τον μεταφέρουν στη στεριά. Οι πρώτες βοήθειες που του προσέφεραν του έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στπ 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

 Ο υπολοχαγός συγκυβερνήτης γλίτωσε με κάποια κατάγματα στη μύτη, ενώ και ο ταγματάρχης κυβερνήτης φαίνεται ότι πηγαίνει καλά, αν και νοσηλεύεται στην εντατική. 

Η άσκηση ΣΑΡΙΣΑ πάντως, όπως πληροφορούμαστε από το ΓΕΣ θα συνεχιστεί κανονικά.Πτώση ελικοπτέρου: Το Απάτσι μπορεί και να σωθεί - Οι πιλότοι είναι καλά

Καλά στην υγεία τους οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι - Υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γλιτώσει και το ελικόπτερο.
Γιατι πέφτουν τα ελικόπτερα;

Κατέπεσε ελικόπτερο Απάτσι κατά την διάρκεια άσκησης - Γιατι πέφτουν τα ελικόπτερα;


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ