Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πτωχεύουν κι αγοράζουν όπλα".Συκοφαντούν την Ελλάδα για να κόψουν κι άλλες αμυντικές δαπάνες

15.02.2012 | 00:01
Επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας,από το εξωτερικό,με πιθανή …βοήθεια εκ των έσω!Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η Ελλάδα ως μία χώρα που από τη μία βουλιάζει οικονομικά και από την άλλη συνεχίζει να αγοράζει όπλα που δεν χρειάζεται έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια και προφανώς δεν είναι τυχαία!

Στο χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέθηκε ερώτημα για την Ελλάδα.Ο δημοσιογράφος που το έθεσε ,επικαλέστηκε δημοσίευμα της ιταλικής Corriere de Serra,σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει υψηλές αμυντικές δαπάνες και να ετοιμάζεται να αγοράσει και νέα όπλα! Το δημοσίευμα που ακόμη και για υποθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος όπως αυτή των γερμανικών υποβρυχίων έχει πάρα πολλές ανακρίβειες κάνει αναφορά στις προμήθειες των αρμάτων μάχης Leopard και πυροβόλων από τη Γερμανία. Ίσως το πιο ακριβές σημείο του ρεπορτάζ είναι αυτό που αναφέρεται στις σκληρές γαλλο-γερμανικές πιέσεις που ασκήθηκαν μέχρι και τη περίοδο που η χώρα ετοιμαζόταν να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.Η ιταλική εφημερίδα βέβαια δεν αναφέρει ούτε λέξη για την υπόθεση των μεταγωγικών C-27 που μας πούλησαν και από τα οκτώ που έχουμε παραλάβει,πετάνε ένα έως δύο! Κι έχουν εισπράξει το 80% της σύμβασης.

Οι Γερμανοί και η κα.Μέρκελ είχαν την εμμονή της πώλησης του Eurofighter μέχρι και τον περασμένο μήνα,οπότε και έκλεισαν τα γραφεία τους στην Αθήνα. Οι Γάλλοι και ο κ.Σαρκοζί,ήθελαν πάση θυσία να πουλήσουν έξι φρεγάτες Fremm στην Ελλάδα ,αξίας 7 δις -κατά δήλωση Βενιζέλου- την ίδια ώρα που μας ετοίμαζαν για μηχανισμό στήριξης!

Βέβαια στο θέμα των Fremm,φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι κύκλοι από την Αθήνα ,εξακολουθούν να μεταδίδουν κλίμα αισιοδοξίας στο Παρίσι.Φρούδες ελπίδες μεν αλλά μπορεί να είναι κερδοφόρες για κάποιους στην Αθήνα.

Το τουλάχιστον συκοφαντικό κλίμα που διαμορφώνεται μεθοδικά, εξυπηρετεί μόνο τη τρόϊκα η οποία επιχειρεί άγρια επίθεση στις αμυντικές δαπάνες της χώρας.Και δεν εννοούμε τους εξοπλισμούς,που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν.

Χθες απαίτησαν την εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων από τον Απρίλιο,ώστε να κοπεί τουλάχιστον 10% ακόμη από το εισόδημα των στρατιωτικών. Επιπλέον επιμένουν στην “συρρίκνωση” των ΕΔ με τα δικά τους κριτήρια,τα οποία περιορίζονται σε ποσά και αριθμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ