Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυραυλάκατοι τέλος! Η BAE καταγγέλει τη σύμβαση με Ελευσίνα τη Δευτέρα.

18.02.2011 | 14:30
Η προθεσμία εξέπνευσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ δεν κατατέθηκαν στη ΒΑΕ και οι Βρετανοί προχωρούν τη Δευτέρα στη καταγγελία της σύμβασης για τη ναυπήγηση των δύο τελευταίων πυραυλακάτων (6 και 7) αλλά αφήνουν και μισοτελειωμένη μία ακόμη (νούμερο 5).

Η εξέλιξη είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους 1500 εργαζόμενους αλλά και για το ΠΝ που στη καλύτερη περίπτωση θα καθυστερήσει χρόνια πλέον να παραλάβει τρία χρησιμότατα πλοία και στη χειρότερη θα τα χάσει οριστικά.
Το ναυπηγείο μένει ουσιαστικα χωρίς έργο, οι εργαζόμενοι χωρις μισθό και κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.Τα ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ ο ίδιος κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο δρόμο της ανάπτυξης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο εργατικό δυναμικό της χώρας.

   
«Βρίσκομαι και πάλι κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, σε μια βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά. Βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο και δίνω από εδώ το δικαίωμα σε κάθε έναν να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Λέω στην κυβέρνηση ότι η ανεργία έχει "χτυπήσει κόκκινο" σε κάθε σπίτι. Προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι αν δεν βγει γρήγορα από αυτό το δρόμο τον μονότονο, τον λαθεμένο, της ανασφάλειας, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν θα μπορέσει να δει το δρόμο της προκοπής. Πρέπει να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό της, τους τεχνίτες της, να προοδεύσει, αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλω να στείλω σήμερα μέσα από μια βαριά βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

   

Το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Ναυπηγεία δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον, κάνοντας λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι και καλώντας τον κ. Σαμαρά να παρέμβει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. 

   

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα του λουκέτου και της πτώχευσης», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Θανάσης Δανούσης, ο οποίος εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων που ξεπερνούν τα 800 άτομα. 

   

«Δεν υπάρχει μια κλαδική ναυπηγική πολιτική, το μόνο που ζητάμε είναι να μας δώσουν μια ευκαιρία να ξαναγίνουμε δύναμη», τόνισε χαρακτηριστικά. 

   

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως στο θέμα των κλαδικών πολιτικών η ΝΔ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και ζήτησε να υπάρξει μια στρατηγική κλαδικών τομέων που να σχετίζονται με τη γεωγραφία της χώρας. 

   

«Να κοιτάξουμε εξειδικευμένα το κάθε θέμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους πως θα παρέμβει στους Έλληνες εφοπλιστές για να στηρίξουν τα ελληνικά ναυπηγεία. 

   


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ