Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρηνικά Ιράν.Πάλι παράπονα για μη συνεργασία

07.10.2011 | 00:41
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κάλεσε το Ιράν να συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία για να διαλύσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν όσον αφορά τη φύση του πυρηνικού του προγράμματος.

   

"Το Ιράν δεν έχει προσφέρει τη συνεργασία που απαιτείται για να επιτραπεί στην υπηρεσία να επιβεβαιώσει με αξιόπιστο τρόπο την απουσία αδήλωτου πυρηνικού υλικού και δραστηριοτήτων", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδονησία.

    "Ενθαρρύνω το Ιράν να κάνει βήματα για την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών του προκειμένου να υπάρξει διεθνής εμπιστοσύνη στην ειρηνική φύση των δραστηριοτήτων του", σημείωσε.

   

Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι χρησιμοποιεί το πυρηνικό του πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς.

   

Ο Αμάνο προσέθεσε εξάλλου ότι οι παρατηρητές της ΙΑΕΑ θα συναντηθούν με Σύρους αξιωματούχους αυτόν το μήνα στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούν για ύποπτες πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Συρία που καταστράφηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό το 2007.

   

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο μάλλον για πυρηνικό αντιδραστήρα.

   

Η Συρία έχει ανακοινώσει ότι επρόκειτο για στρατιωτική εγκατάσταση, αλλά διαψεύδει οποιαδήποτε πυρηνική δραστηριότητα σε αυτήν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ