Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρηνικά Ιράν:Τελευταία ευκαιρία οι συνομιλίες στη Τουρκία.

12.01.2011 | 09:41
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η "τελευταία ευκαιρία" της Δύσης, τόνισε σήμερα ανώτερος ιρανός αξιωματούχος. 

   

Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε πως ο Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επισήμανε πως μόλις η χώρα του καταφέρει να παράγει καύσιμα για τον αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών, είναι πιθανό να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης αποτύχουν. 

   

"Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί, με την εγκατάσταση ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, είναι πολύ πιθανό το κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει και άλλες διαπραγματεύσεις ή την αποστολή ουρανίου στο εξωτερικό. Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης να επιστρέψει στις συνομιλίες", φέρεται να δήλωσε ο Σολτανίεχ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ