Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Reuters για Χρυσή Αυγή:"Αξιοποιεί την οργή των Ελλήνων"

26.04.2012 | 08:48

Μυστικοπαθή οργάνωση, που έχει το πλεονέκτημα πως παραμένει αόρατη, χαρακτηρίζει το Reuters τη Χρυσή Αυγή.
Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις και τη διαφαινόμενη είσοδο της στη Βουλή, το διεθνές πρακτορείο, σε ρεπορτάζ του, αναφέρεται στις συναντήσεις των μελών της οργάνωσης, στα φυλλάδια με συνθήματα όπως «ούτε ένας άνεργος Έλληνας, ούτε ένας παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αλλά και στη δράση των μελών της στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.


«Στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες νέοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρα μπλουζάκια συνωστίζονται σε ένα μικρό δωμάτιο για να ακούσουν το όνειρο της Χρυσής Αυγής για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τους αλλοδαπούς, τα σύνορά της σφραγισμένα με ναρκοπέδια. "Θέλουμε να διώξουμε όλους τους μετανάστες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με το καλό ή με το κακό" είπε στη συνάντηση του Πειραιά ο Φραγκίσκος Πορίχης, υποψήφιος με το υπερεθνικιστικό και μυστικοπαθές κόμμα», ξεκινά το ρεπορτάζ του Reuters.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχαν τα βιβλία για την υπεροχή της άριας φυλής και τον εθνικισμό, αλλά και τα φυλλάδια με συνθήματα κατά των μεταναστών. «Με την Ελλάδα σε βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, το κόμμα υπόσχεται στους ψηφοφόρους να ξεκινήσει την απέλαση των παραμονών μεταναστών, πριν συνεχίσει με τους νόμιμους».Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Χρυσή Αυγή, που αρνείται το χαρακτηρισμό «νέο-ναζί», «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις για δυο λόγους κυρίως: αφενός το γεγονός πως τα μέλη της δρουν σε περιοχές όπως Άγιος Παντελεήμονας, όπου προσφέρουν σε οικογένειες ρύζι, μακαρόνια, λάδι και ρούχα. Όλα αυτά βρίσκονται σε κουτιά που γράφουν: «Ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να καθαρίσει ο τόπος» ή «Για να ξαναγίνει ελληνική η Αθήνα». Αφετέρου: τα μέλη της δεν είναι πολιτικοί, σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι θυμωμένος με κάθε πολιτικό, θεωρώντας ότι είναι διεφθαρμένος ή ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντά του.

Η 76χρονη Κατερίνα Καρούση, καρκινοπαθής, ξέσπασε σε λυγμούς όταν είδε στο κατώφλι του σπιτιού της μέλη της Χρυσής Αυγής, με σακούλες τρόφιμα στα χέρια τους. «Ακούω ότι κάνουν καλά πράγματα για τον κόσμο. Γιατί να μην τους ψηφίσω;» λέει


«Έχει το πλεονέκτημα ότι παραμένει αόρατη. Πέρα από τον Μιχαλολιάκο, ακόμη κι εγώ δεν γνωρίζω κανένα από τα υπόλοιπα πρόσωπα του κόμματος αν και είμαι μέσα στα πράγματα. Αυτό λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας» δηλώνει Έλληνας πολιτικός αναλυτής, που δε θέλησε να κατονομαστεί.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ