Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεύμα ελλήνων φοιτητών για τη Γερμανία

19.10.2011 | 10:22
«Τρέλα για τη Γερμανία», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Kölner Stadt Anzeiger. «Ολο και περισσότεροι νεαροί έλληνες μαθαίνουν γερμανικά και θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Κατά 70% αυξήθηκαν οι φοιτητές και νέοι με επαγγελματική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, που μαθαίνουν γερμανικά στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Οι ίδιοι δηλώνουν στην εφημερίδα ότι σκοπεύουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία το 84% των ελλήνων φοιτητών θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι το ερώτημα που ταλανίζει πολλούς νέους στην Ελλάδα είναι: «Είναι σωστό να εγκαταλείψεις τη χώρα, σε μια τέτοια στιγμή;» και συμπληρώνεται με την επωδό: «αισθάνομαι ότι και αυτή με έχει εγκαταλείψει».

Αυτά διαβάζει ο Π. Μπεγλίτης και προετοιμάζει αλλαγές στο καθεστώς αναβολών, μπας και μείνει κανείς να κάνει θητεία. Διαφορετικά θα ισχύσει και εδώ η γνωστή ρήση, που  θέλει τον «τελευταίο να κλείνει την πόρτα».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ