Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσική παρέμβαση για Λιβύη,Υεμένη.

19.04.2011 | 16:44
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του από το Βελιγράδι ότι είναι επείγον να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και σημείωσε ότι οι προσπάθειες των Δυτικών για την ανατροπή του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι συνιστούν παραβίαση της απόφασης του ΟΗΕ για τη Λιβύη, η οποία δίδει άδεια μόνον για τη χρήση βίας για την προστασία των αμάχων.

   

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) δεν όρισε ποτέ ως στόχο μια αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη ή σε άλλη χώρα. Αυτοί που χρησιμοποιούν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (όσον αφορά τη Λιβύη) για να επιτύχουν έναν τέτοιο βίαιο σκοπό παραβιάζουν ανοιχτά την εντολή που δόθηκε από τον ΟΗΕ", σημείωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

   

"Αυτό που επείγει περισσότερο είναι η εξασφάλιση μιας κατάπαυσης του πυρός", προσέθεσε εξάλλου, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς.

   

Παράλληλα όσον αφορά την Υεμένη, ο Λαβρόφ χαρακτήρισε ως "πολύ επικίνδυνη λογική" την άρνηση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητεί την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, "να διαπραγματευτεί".

   

"Η αντιπολίτευση στην Υεμένη αρνείται να διαπραγματευτεί και αναμένει να εξασφαλίσει βοήθεια προερχόμενη από το εξωτερικό, αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη λογική που μπορεί να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση", σημείωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

   

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή ο Λαβρόφ θα μεταβεί επίσης στο Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και τη Σλοβενία.

   

Παράλληλα η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τη γενέτειρα του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι τη Σύρτη.

   

Οι επιδρομές αυτές έγιναν μία ημέρα μετά το βομβαρδισμό τριών τηλεπικοινωνιακών σταθμών γύρω από τη Σύρτη, από τον οποίο επλήγη σοβαρά το δίκτυο των τηλεπικοινωνιών, προσέθεσε η κρατική τηλεόραση.

   

Οι σταθμοί που επλήγησαν χθες εξασφάλιζαν τις τηλεπικοινωνίες μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης, διευκρίνισε η τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις του μηχανικού της Tel-Libya Μόσμπαχ Άλι Οουέντι.

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ