Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσική παρέμβαση για το Κόσσοβο.

02.08.2011 | 09:41
"Η Ρωσία θεωρεί πως η προσπάθεια της κυβέρνησης της Πρίστινας να αλλάξει μονομερώς και δια της βίας την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή", δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κονούζιν, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή.

   

Επανέλαβε δε ότι η χώρα του "στηρίζει τη θέση του Βελιγραδίου ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου".

   

"Στηρίζουμε τη θέση του Βελιγραδίου ότι τα προβλήματα στο Κόσοβο και το ίδιο το ζήτημα (του καθεστώτος) του Κοσόβου θα πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Είναι πολύ σημαντικό, κάθε συμφωνία να γίνεται αποδεκτή από τους ανθρώπους που ζουν στο Κόσοβο", είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης και κάλεσε τις αποστολές της KFOR και της EULEX να σέβονται την εντολή που τούς έχει δοθεί.

   

"Πιστεύουμε ότι η KFOR και η EULEX θα πρέπει να σέβονται την εντολή που τούς έχει δοθεί και δεν θα πρέπει να περνούν τα όρια του καθεστώτος ουδετερότητας που πρέπει να έχουν", σημείωσε ο κ. Κονούζιν.

   

Ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισε "αλαζονική" τη στάση των αρχών της Πρίστινας, τονίζοντας ότι οι ενέργειές τους παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια, καθώς "δρουν εκτός του πλαισίου του Ψηφίσματος 1244 των Ηνωμένων Εθνών".

   

Η Ρωσία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο βόρειο Κόσοβο και σύμφωνα με τον κ. Κονούζιν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν λεπτομερώς το θέμα.

   

"Βρισκόμαστε σε επαφή με τους Σέρβους συναδέλφους μας, συνεργαζόμαστε στενά και ακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή. Συμφωνούμε σχεδόν απόλυτα στις εκτιμήσεις μας για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Οι αρχές της Πρίστινας προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο μονομερώς και μέσω της χρήσης βίας", συμπλήρωσε ο Ρώσος πρέσβης.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ