Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δημοπρασία τα ημερολόγια του "Αγγελου του Θανάτου",Γ.Μένγκελε.

20.07.2011 | 00:20
Ενας αμερικανικός οίκος δημοπρασιών θα δημοπρατήσει αύριο Πέμπτη αδημοσίευτα ημερολόγια του Ναζί εγκληματία πολέμου Γιόζεφ Μένγκελε, περίπου 3.500 σελίδες, που εκτιμάται οτι θα πουληθούν σε τιμή από 300.000 έως 400.000 δολάρια. 

   

Ο "γιατρός" που είχε το παρατσούκλι "Άγγελος του Θανάτου" πέθανε στη Βραζιλία πριν από 32 χρόνια. 

   

Τα ημερολόγια που προσφέρονται προς πώληση περιλαμβάνουν αυτοβιογραφικές διηγήσεις, ποίηση και φιλοσοφικές σκέψεις, που γράφτηκαν μεταξύ 1960 και 1975, αναφέρει σε ανακοινωσή του ο οίκος "Alexander Autographs", που βρίσκεται στο Στάνφορντ του Κονέκτικατ (βορειοανατολικές ΗΠΑ). 

   
Ο οίκος δημοπρασιών δεν προσδιορίζει την ταυτότητα του πωλητή. 

   

Τα 31 λότα, "ιστορικής σημασίας, είναι χειρόγραφα, μερικές φορές είναι εικονογραφημένα, και σε άριστη κατάσταση", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

   

Ορισμένα αποσπάσματα αποκαλύπτουν ακριβείς περιγραφές εκδρομών στη ζούγκλα, πορείες σε διάφορες περιοχές, καθημερινή εργασία σε αγροκτήματα. Ο Γιόζεφ Μένγκελε έγραφε ποιήματα, που περιλαμβάνονται στα ημερολόγια αυτά, που περιέχουν επίσης εκτιμήσεις για τις "φυλές" και την πολιτική. Έτσι, σημειώνει ότι οι νότιο-Αμερικανοί "άλλαξαν": "η σεξουαλική εγγύτητα οδήγησε σε ένα φοβερό μείγμα των φυλών με τους βόρειο-Ευρωπαίους...όταν ξεκινά η ανάμειξη των φυλών, ο πολιτισμός φθίνει", γράφει. 

   

Η ναζιστής εγκληματίας, που γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1911 στη Γερμανία, έδρασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου συμμετείχε στην επιλογή των εκτοπισμένων που θα έπρεπε να θανατωθούν αμέσως στους θαλάμους αερίων. Κατα την παραμονή του στο Άουσβιτς, είχε κάνει πειράματα με πολλούς κρατουμένους.

   

Ο Μένγκελε, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει απο την Ευρώπη μετά τον πόλεμο, δεν συνελήφθη ποτέ. Έζησε στη Λατινική Αμερική με διάφορα ψευδώνυμα μέχρι το θάνατό του το 1979 σε ηλικία 67 ετών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ