Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δίκη οδηγεί δημοσιογράφους που ασκούν κριτική ο Ερντογάν.

06.03.2011 | 11:51
 Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα εναντίον δύο γνωστών Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Πέμπτη ως ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της μετριοπαθούν ισλαμικής κυβέρνησης και μετά την απαγγελία μεταφέρθηκαν σε φυλακή της πόλης, παρά τη διεθνή κατακραυγή, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

   

Οι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, μαχητικοί δημοσιογράφοι γνωστοί για την κριτική που ασκούν στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και των δικαστών, τονίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV.

   

Μία ομάδα δημοσιογράφων πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.

    Οι δύο δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα των δέκα ατόμων που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη νέα επιχείρηση των αρχών στα πλαίσια των ερευνών για την πολιτική μηχανορραφία που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την πρόκληση στρατιωτικού καθεστώτος.

    Δύο από τους υπόπτους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούν μέχρι τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει εάν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα διατάξει την κράτησή τους.

   

Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα του Τύπου διαβλέπει σε τούτην την επιχείρηση, που από την απαρχή της υπόθεσης, το 2007, έχει οδηγήσει στη σύλληψη εκατοντάδων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης, ως μία παρατεταμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε διαφορετική πολιτική φωνή.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ