Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δοκιμαστικό σωλήνα η θητεία.

12.09.2011 | 09:25Για επικίνδυνα πειράματα με τη θητεία κατηγορεί τη κυβέρνηση το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε ανακοίνωσή του. Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

Το κύμα φοιτητικών καταλήψεων σήμανε την πρόσκαιρη κυβερνητική υποχώρηση, καθώς αποσύρθηκε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Κλάμα στους μιλιταριστές, άδειασμα της προπαγανδιστικής αρθρογραφίας από την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ που διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς  «το ζήτημα, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη»!
Κέρδος της καλοκαιρινής επικοινωνιακής κυβερνητικής επίθεσης μέσω διαρροών και συνεντεύξεων του ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, το «κόψιμο» της αναβολής και η κατάταξη πολλών νέων στην Σειρά Νοεμβρίου μήπως και γλυτώσουν την αύξηση της θητείας.
Αρχικά ως πρόφαση προέβαλλαν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, χωρίς να απαντούν  γιατί:
• η δύναμη του Στρατού Ξηράς εκτοξεύεται στις 103.000 μέλη;  
• η κυβέρνηση στέλνει 6000 στρατιώτες, ένα ολόκληρο εξάμηνο στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως υπηρέτες των αξιωματικών, αποσπώντας τους από τις μονάδες της παραμεθορίου;
• διατηρεί 4000 στρατό εκτός συνόρων από Βαλκάνια και Κύπρο, μέχρι Αφρική και Αφγανιστάν, στο πλαίσιο των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών αποστολών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ενώ θέλει να στείλει και στη Λιβύη;
• δεν κλείνει τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που διατηρούνται μόνο για να συντηρείται το άθλιο πελατειακό σύστημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να υπάρχουν θέσεις διοίκησης για την συντήρηση της τεράστιας μάζας περιττών υψηλόβαθμων αξιωματικών; Το ετήσιο όφελος από το κλείσιμο περιορισμένου αριθμού ΚΕΝ υπολογίζεται σε 34 εκατ. ευρώ.
• Εκτός από υποσχέσεις περιορισμού των μονάδων, στην πραγματικότητα οι Ευ.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης άνοιξαν ένα ακόμα ΚΕΝ Πυροβολικού στην εκλογική περιφέρεια του Βενιζέλου και μετονόμασαν το ΚΕΥΓ της Άρτας, που είχαν υποσχεθεί να κλείσουν, σε ΚΕΝ!
Μετά μίλησαν για πιέσεις της τρόικας που επιβάλλει τη μη πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Στη μείωση της στρατιωτικής θητείας από το πρώην ΥΠΕΘΑ, Β.Μεϊμαράκης (2008-9) αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή Επιτελικοί αξιωματικοί, πολεμικά περιοδικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των εμπόρων και βιομήχανων όπλων απαιτώντας περιορισμό και αντικατάσταση των ΕΠ.ΟΠ. από φθηνότερους ΕΕΦΟΠ ή δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα και εξοικονομώντας χρήματα για την πραγματοποίηση αγορών όπλων 25 Δις ευρώ!
Μετά τόνισαν τους «εθνικούς κινδύνους». Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν από τη μια μεριά ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και το υπουργείο Εξωτερικών να ασκεί Μυστική Διπλωματία από το λαό μας και να συνδιαλέγεται με το τουρκικό κατεστημένο για το καθεστώς του Αιγαίου, την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενέργειας και τις ΑΟΖ, να σχεδιάζουν την νέα σύγκλιση του Ελληνοτουρκικού Κυβερνητικού Συμβουλίου και από την άλλη, ο ΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης να βγαίνει «επιθετικά», με βασικό επίδικο την Κύπρο, καλλιεργώντας κλίμα εθνικισμού και πολεμικού παροξυσμού;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ