Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λίγες ημέρες η πρώτη πτήση του μη επανδρωμένου πολυ-αεροπλάνου των ΗΠΑ Χ-47B

17.12.2010 | 09:50
Το Ναυτικό των ΗΠΑ αποκτά το δικό του υπερόπλο. Το αεροπλάνο X-47B, σε λίγο καιρό θα απονηώνεται από τα αεροπλανοφόρα θα φέρει εις πέρας τις αποστολές που θα του ανατίθενται και θα επιστρέφει. Και όλα αυτά χωρίς κανέναν άνθρωπο στο κόκπιτ του. Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αεροπλάνου, η εταιρία Northrop Grumman που το κατασκεύασε γράφει: ”CREW: none”
 
Ήδη με εντατικούς ρυθμούς στη βάση Edwards τους τελευταίους μήνες, γίνονται σκληρές δοκιμές και συνεχείς έλεγχοι προκειμένου το αεροπλάνο να είναι έτοιμο προς παράδοση πριν βγει το 2010, όπως άλλωστε ανέφερε το συμβόλαιο της Northrop με το Αμερικάνικο ναυτικό που υπογράφτηκε το 2007.
Η φιλοσοφία του X-47B, είναι να λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό κατευθυνόμενο βομβαρδιστικό με χαρακτηριστικά stealth. Όμως όταν χρειαστεί θα μπορεί να γίνει και αεροσκάφος μάχης.
Το σύστημα τηλεκατεύθυνσης του, βασίζεται σε περίπλοκους μαθηματικούς τύπους και αλγόριθμους που ανά πάσα στιγμή δίνουν στον χειριστή του την ακριβή θέση του αεροσκάφους και απεικονίζουν στην οθόνη του την μορφολογία του εδάφους αλλά και τους επιλεγμένους επίγειους και εναέριους στόχους.
 
Το νέο αεροπλάνο, έχει απίστευτη αυτονομία, μπορεί να παραμένει στον αέρα χωρίς ανεφοδιασμό για περισσότερες από 6 ώρες. Το μονοκινητήριο, χωρίς ουρά X-47B έχει άνοιγμα φτερών 62 πόδια και είναι 38 πόδια μακρύ. Είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει όπλα βάρους 4500 λιβρών στο κύτος του. Μπορεί να πετάξει σε ύψος άνω των 40.000 ποδιών σε υποηχητικές ταχύτητες και 
και να μην ανεφοδιαστεί για απόσταση 2100 ναυτικών μιλίων.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ