Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε "πόλεμο μέχρι θανάτου",καλεί ο Καντάφι,για διαπραγματεύσεις μιλά ο γιός του.

26.02.2011 | 04:38
Κάνοντας επίδειξη δύναμης ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, απευθύνθηκε σήμερα στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη Πλατεία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί τον έλεγχο της πρωτεύουσάς του.

   

"Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα ματαιώσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό", είπε ο Καντάφι, χαιρετίζοντας τη λιβυκή σημαία.

"Η ζωή χωρίς το "πράσινο λάβαρο" είναι "άχρηστη", πρόσθεσε, αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν κατεβάσει τη λιβυκή σημαία και την έχουν αντικαταστήσει με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969.

   

"Αυτή είναι η αήττητη νεολαία", είπε, χαιρετίζοντας τους υποστηρικτές του.

    "Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε όλο το λαό και όλες τις φυλές της Λιβύης", προειδοποίησε ο Καντάφι και, απευθυνόμενους στους οπαδούς του, τους προέτρεψε: "Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο", διαβεβαιώνοντας ότι "μπορούμε να θριαμβεύσουμε επί των εχθρών".

   

Στέλνοντας φιλιά στους υποστηρικτές του και υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα, πρόσθεσε: "Είμαστε το έθνος της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας, αυτό το έθνος έχει θριαμβεύσει επί της Ιταλίας".

   

"Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε (...) το πνεύμα που έχετε είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια των ξένων και των εχθρών να μας καταστρέψουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω ανάμεσα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί", υπογράμμισε καλώντας και πάλι τους οπαδούς του "να χορέψουν, τα τραγουδήσουν και να γιορτάσουν στις πλατείες όλη τη νύχτα".

  


Ενας γιός του Μουάμαρ Καντάφι , με δηλώσεις του στην αγγλική γλώσσα, μιλώντας μόνον με ξένους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι, "οι κυβερνητικές δυνάμεις καλά κρατούν" στην αναμέτρησή τους με τους εξεγερμένους στη δυτική Λιβύη προϊδεάζοντας, συγχρόνως, ότι " το Σάββατο μπορεί να προκύψει μία "διαπραγματευμένη εκεχειρία" πυρός.

   

Ο Σαΐφ αλ Ισλαμ Καντάφι παραδέχθηκε ότι "οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν πρόβλημα στην πόλη Ζαουΐγια και στο λιμάνι Μισράτα". 

   

"Εχουμε, όμως, να κάνουμε με τρομοκράτες. Ο στρατός αποφάσισε πάντως να μην επιτίθεται στους τρομοκράτες, δημιουργώντας τη δυνατότητα να γίνει μία διαπραγμάτευση, η οποία θα γίνει ειρηνικά και την οποία θα την κάνουμε το Σάββατο", πρόσθεσε τέλος ο ένας από τους γιούς του Μουάμαρ Καντάφι.

  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ