Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σε χριστιανική εκκλησία ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού.

01.02.2011 | 08:49
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ Γκιουνάι  που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο ταξίδι του στο Ντενιζλί, νωρίς χθες το πρωί  επισκέφθηκε την παλαιά  πόλη της Λαοδίκειας και την ομάδα αρχαιολόγων που πραγματοποιούν ανασκαφές στην ιστορική πόλη, προφανως σε μια προσπαθεια να εμφανιστει στα ματια των Ευρωπαιων οτι η Τουρκια δεν ειναι μια μουσουλμανικη χωρα εχθρος του χριστιανισμου και των αλλων θρησκειων..
 
Ο υπουργός έλαβε πληροφορίες από τον επικεφαλής τις ομάδες ανασκαφών  δρ  Τζελάλ Σιμσέκ για τις ανασκαφές που γίνονται. Ο Σιμσέκ   είπε ότι  ήταν μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες του Χριστιανισμού που αναφέρονται  στο Ευαγγέλιο.  Ο Σιμσέκ είπε πως η εν λόγω  εκκλησία είχε κατασκευαστεί κατά την εποχή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.
 
Στην συνέχεια ο υπουργος τόνισε  πως αισθάνεται μεγάλη συγκίνηση από το γεγονός ότι βρέθηκε η εκκλησία και επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό δόθηκε μεγάλη επιτάχυνση στον αρχαιολογικό τομέα στην Τουρκία και ότι υποστηρίζουν ακράδαντα τους ακαδημαϊκούς. Ο κ. Γκιουνάι υπογράμμισε πως φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικά βήματα, θα αποκαλυφθούν οι χώροι αυτοί και  θα καλέσουν τον διεθνή τύπο. Ο Υπουργός επισήμανε πως η εξεύρεση του χώρου αυτού αποδίδει  έναν ιδιαίτερο πλούτο σε αυτήν την ιστορική περιοχή - προφανως εννοει οτι θα εκμεταλευτει την περιπτωση για θρησκευτικο τουρισμο. 
 
Ο υπουργός, που πρόσεξε την κολυμβήθρα της εκκλησίας, είπε ότι αυτή είναι  πιο εντυπωσιακή από αυτήν της Αγίας Σοφίας και έχει διαφορετική αισθητική. Υπογράμμισε πως στις 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν τελετή στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής  των ομάδων ανασκαφών και πρόσθεσε «το Υπουργείο μας εδώ και  28 χρόνια δεν έδωσε κάποιο επιστημονικό βραβείο. Φέτος θα δώσουμε ένα βραβείο Αρχαιολογίας, Πολιτισμού και οι Επιστήμης ».
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ